ΑρχικήUpdatesMicrosoft Edge Chromium για Linux: Η πρώτη του εμφάνιση;

Microsoft Edge Chromium για Linux: Η πρώτη του εμφάνιση;

Η Microsoft επέλεξε το εικονικό συνέδριο Build 2020 για να ανακοινώσει κάποια από τα πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις του WSL. Βέβαια, πέρα από τα στοιχεία που αποφάσισε να μοιραστεί η Microsoft, διέρρευσαν και πληροφορίες από χρήστες. Σύμφωνα με τις φήμες, οι εν λόγω χρήστες εντόπισαν μηχανικούς της Microsoft να χρησιμοποιούν ακυκλοφόρητη έκδοση του Edge Chromium για Linux.

Microsoft Edge Chromium για Linux: Η πρώτη του εμφάνιση;
Edge Chromium για Linux: Η «πρώτη του εμφάνιση»

Οι προθέσεις της Microsoft, για την ανάπτυξη Linux έκδοσης του περιηγητή Edge Chromium, αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2019. Η εταιρεία, τότε, έκανε μια έρευνα ρωτώντας τους προγραμματιστές τι απαιτήσεις έχουν από έναν περιηγητή, ενώ έχει επιβεβαιώσει ότι ο Edge για Linux βρίσκεται σε εξέλιξη. Βέβαια, υπάρχουν και απόψεις που υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλά για ένα ακόμα “skin” του Chromium.

Παρόλο που οι ανακοινώσεις της εταιρείας συμπεριέλαβαν τον Edge Chromium, παραδόξως δεν έγινε κάποια αναφορά στα Linux. Τουλάχιστον τώρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Edge για Linux υπάρχει και κάποια στιγμή θα διατεθεί για χρήση.

Edge Chromium για Linux: Η «πρώτη του εμφάνιση»

Μετά την αποτυχία των Internet Explorer και Legacy Edge, σε άλλη μία προσπάθεια να κερδίσει την αγορά, η Microsoft κυκλοφόρησε φέτος το Chromium-based Edge. Βέβαια δεν περίμενε κανείς να μη γίνει λόγος για την έκδοση των Linux, αφού η Microsoft προσπαθεί να το ενσωματώσει σε κάθε λογισμικό. Η λίστα των πλατφορμών περιλαμβάνει επίσης τα παλιά καλά Windows 7 και Windows 8.1, τα οποία δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την αναβάθμιση του παλαιότερου browser Edge. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Edge Chromium θα ενημερωθεί για τα Windows 7 αργότερα αυτό τον χρόνο, παρόλο που έχουν λήξει οι αναβαθμίσεις του.

Από αυτές τις νέες δυνατότητες του Edge δε λείπουν οι βελτιωμένες λειτουργείες του Pinterest. Η Microsoft ενεργοποίησε την ενσωμάτωση «Συλλογής» στο Pinterest, που θα επιτρέπει στους χρήστες να εξάγουν δεδομένα από τη Συλλογή τους, απευθείας στον λογαριασμό τους. Θα υπάρχει επίσης ένα πλάγιο πλαίσιο αναζήτησης, που θα διευκολύνει τη χρήση του browser και θα επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν πληροφορίες χωρίς να πρέπει να φύγουν από την ιστοσελίδα. Οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες τις ερχόμενες εβδομάδες στα κανάλια Edge Insider.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS