Το πολύ κρίσιμο Drupal RCE σφάλμα επηρεάζει εκατομμύρια websites
infosec

Το πολύ κρίσιμο Drupal RCE σφάλμα επηρεάζει εκατομμύρια websites

Οι διαχειριστές πρέπει να δημιουργήσουν μια νέα ενημέρωση για να διορθώσουν μια ευπάθεια απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα. Η πλατφόρμα του συστήματος...
Read More
infosec

OkCupid: Η ιστοσελίδα γνωριμιών εκθέτει προσωπικά δεδομένα!

Σύμφωνα με αρκετές δημοσιεύσεις ειδικών, η ιστοσελίδα γνωριμιών, OkCupid, διαθέτει ευπάθεια εντός της εφαρμογής που μπορεί να επιτρέψει στους hackers...
Read More
infosec

7ο Συνέδριο Security Project: Οι Νέες Τεχνολογίες για την Ασφάλεια

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Security Project (www.securityproject.gr) - που διοργανώνεται από την Smart Press και το περιοδικό Security Manager...
Read More
infosec

Cisco: Διορθώνει root holes στο HyperFlex και περισσότερα σφάλματα ασφαλείας

Η Cisco εξέδωσε την Τετάρτη μια δέσμη security updates, τα οποία, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν συνολικά...
Read More
infosec

Το Separ Malware κλέβει κωδικούς πρόσβασης μέσω επιθέσεων phishing

Ένα phishing campaign που χρησιμοποιεί έγγραφα PDF για την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού Separ και κλέβει τα διαπιστευτήρια browser και...
Read More
Latest Posts

Η Microsoft σταματάει την λειτουργία του Translator App για Windows 8.1

Η Microsoft διέκοψε την λειτουργία του Translator app για Windows 8.1, αφού προηγουμένως ισχυριζόταν ότι θα αυτό θα επηρέαζε μόνο τα Windows 8, το Windows Phone 7.1 και το Windows Phone 8.

Σύμφωνα με αναφορές, η επίσημη εφαρμογή Translator app δεν λειτουργεί πλέον στα Windows 8.1, ενώ τα download links έχουν επίσης καταργηθεί από το Microsoft Store. Οι συσκευές στις οποίες είχε ήδη εγκατασταθεί η εφαρμογή δεν μπορούν πλέον να εκτελούν μεταφράσεις και μόλις την αφαιρέσουν, η ανάκτηση δεν είναι δυνατή.

Microsoft

Η καταχώριση του Microsoft Store για την εφαρμογή υποδεικνύει ότι απαιτείται τουλάχιστον Windows 10 για την εγκατάσταση του Microsoft Translator, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα Windows 8.1 δεν υποστηρίζονται πια.

Το ότι η Microsoft αφαίρεσε την υποστήριξη εφαρμογών plug-in για τα Windows 8.1 δεν προκαλεί έκπληξη. Η εταιρεία όχι μόνο θέλει περισσότερους χρήστες να κάνουν τη μετάβαση στα Windows 10, αλλά τα ίδια τα Windows 8.1 έχουν μικρό μερίδιο αγοράς, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει να επενδύει σε εφαρμογές.

Τα δεδομένα του NetMarketShare για τον Ιούνιο του 2018 δείχνουν ότι τα Windows 8.1 λειτουργούσαν στο 4,95% όλων των συστημάτων υπολογιστών σε ολόκληρο τον κόσμο, αρκετά για να εξασφαλίσουν την τέταρτη θέση μετά τα Windows 7, τα Windows 10 και τα macOS 10.13. Τα Windows 7 είναι οι leader κατέχοντας μερίδιο αγοράς 41,74%.

Τα Windows 8.1 δεν λαμβάνουν πλέον mainstream υποστήριξη από τον Ιανουάριο του 2018, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναπτύσσονται νέα χαρακτηριστικά για το λειτουργικό σύστημα. Ως τμήμα του τρέχοντος κλάδου υποστήριξης, τα Windows 8.1 λαμβάνουν μόνο ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας που επιλύουν τα τρωτά σημεία στον κώδικα.

Ο Microsoft Translator έρχεται στα Windows 10 με μια μακρά λίστα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για περισσότερες από 60 γλώσσες, των δυνατοτήτων μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο, της ενσωμάτωσης της Cortana, της υποστήριξης εκτός σύνδεσης για τη μεταφόρτωση γλωσσών και των μεταφράσεων χωρίς σύνδεση στο Internet.

Η έκδοση των Windows 10 προφανώς θα συνεχίσει να βελτιώνεται, οπότε οι χρήστες που τρέχουν αυτήν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος δεν επηρεάζονται από αυτή την αποχώρηση.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *