Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

Τα καλύτερα Antivirus για macOS High Sierra

Λένε ότι οι υπολογιστές Mac δεν απαιτούν antivirus, εξαιτίας των χαρακτηριστικών ασφαλείας και των περιορισμών που περιλαμβάνονται στο macOS, όμως οι πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μας δείχνουν άλλα.

Και τώρα, μια έρευνα που διεξήχθη από το γερμανικό ινστιτούτο ανίχνευσης ιών AV-TEST βοήθησε να προσδιοριστεί ποια από αυτά τα προϊόντα ασφαλείας που αναπτύχθηκαν για το macOS μπορούν πραγματικά να μπλοκάρουν τις υπάρχουσες απειλές.

Στην περίπτωση των οικιακών χρηστών, η AV-TEST αξιολόγησε οκτώ διαφορετικές λύσεις ασφάλειας, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις έλαβαν το μέγιστο αποτέλεσμα κερδίζοντας 6/6 πόντους στις τρεις δοκιμές προστασίας, απόδοσης και χρηστικότητας.

Το Bitdefender Antivirus για Mac, το Intego VirusBarrier, το Symantec Norton Security και το Trend Micro Antivirus έχουν επίσης επιτύχει το μέγιστο σε βαθμολογία σε αυτή την έρευνα. Κάπως περίεργο είναι ότι ο Kaspersky έχασε 0,5 πόντους σε δοκιμές απόδοσης για να επιτύχει συνολική βαθμολογία 17,5 μονάδων.

Το Avira Antivirus Pro ήταν ένα πόντο πίσω με 16,5 μονάδες, ενώ τα Avast Security και F-Secure Safe ήταν τα τελευταία προϊόντα στους πίνακες με 16 και 15,5 μονάδες, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα ποσοστά ανίχνευσης κακόβουλων προγραμμάτων, έξι από τα οκτώ προϊόντα ασφαλείας που δοκιμάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία 100%. Το Avira Antivirus Pro παρέμεινε με 98,4%, ενώ το F-Secure Safe έλαβε το χαμηλότερο αποτέλεσμα με 96,4%.

Όσον αφορά τους επιχειρηματικούς χρήστες, τα τρία από τα τέσσερα προϊόντα έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία, δηλαδή το Bitdefender Endpoint Security για Mac, το McAfee Endpoint Security για Mac και το SentinelOne Next Generation Endpoint Security. Το Central Endpoint της Sophos δεν ήταν πολύ πίσω με τελικό σκορ 17 βαθμών, αφού έχασε 1 βαθμό στις δοκιμές απόδοσης.

Και πάλι, τα Bitdefender και Sophos ξεπέρασαν τα διαγράμματα για τα ποσοστά ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού, ενώ το McAfee ήταν τρίτο με σχεδόν το μέγιστο σκορ 99,8%. Το προϊόν της SentinelOne ήταν τέταρτο με 99%.

Η έρευνα διεξήχθη στο MacOS High Sierra και πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικά μέρη τον Απρίλιο και τον Μάιο χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εκδόσεις των προϊόντων που ελέγχθηκαν τη στιγμή της αξιολόγησης.

antivirus

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *