HomeinetΤο Emergency SOS της Apple οδηγεί σε άλλη μια διάσωση

Το Emergency SOS της Apple οδηγεί σε άλλη μια διάσωση

The service Emergency SOS της Apple για iPhone φαίνεται να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.
Όποια και αν είναι τα συναισθήματά σας σχετικά με τη χρήση ενός iPhone, δεν μπορείτε να αγνοήσετε το γεγονός ότι η κλήση για βοήθεια μέσω δορυφορικής σύνδεσης είναι ένα πραγματικά χρήσιμο χαρακτηριστικό ασφαλείας και που αρχίζουμε σιγά-σιγά να πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν.
Αυτό συμβαίνει επειδή συνεχίζουμε να ακούμε για άτομα που σώζονται χάρη στο νέο τους τηλέφωνο.

See also: Twitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk

emergency sos Apple

Το iPhone 14 και το iPhone 14 Pro είναι τα μόνα τηλέφωνα της Apple που διαθέτουν δορυφορική συνδεσιμότητα αυτή τη στιγμή – το Apple Watch Ultra είναι η μόνη άλλη συσκευή με αυτό.

Η λειτουργία Emergency SOS ενεργοποιείται εάν προσπαθήσετε να καλέσετε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δεν υπάρχει σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.
Το iPhone θα σας καθοδηγήσει στην εύρεση του πλησιέστερου δορυφόρου και στη συνέχεια θα σας καθοδηγήσει στην υπηρεσία αποστολής της Apple για να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις και να γράψετε περιγραφικά την κατάστασή σας.

Δύο αυτοκινητιστές, στα ανατολικά φαράγγια της κομητείας του Λος Άντζελες είναι οι πιο πρόσφατοι άνθρωποι που σώθηκαν. Αυτή η περιοχή μπορεί συχνά να είναι νεκρή ζώνη για την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με το Twitter της Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης Montrose, η έκκληση για βοήθεια ξεκίνησε όταν το iPhone 14 αναγνώρισε ότι είχε πραγματοποιηθεί τροχαίο.

Στη συνέχεια, τα θύματα βγήκαν από το αυτοκίνητο και ακολούθησαν τις οδηγίες για να συνδεθούν με τις δορυφορικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Apple, ενημερώνοντας το αστυνομικό τμήμα της Κοιλάδας Crescenta ότι είχαν γλιστρήσει περίπου 91 μέτρα κάτω από την πλαγιά ενός βουνού.
Το τηλεφωνικό κέντρο της Apple επικοινώνησε και με άλλες μονάδες διάσωσης, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος του σερίφη της κομητείας, το οποίο είχε πρόσβαση στο ελικόπτερο που βοήθησε στην απομάκρυνση των δύο θυμάτων από τον πάτο του φαραγγιού.

See also: iOS 16.2: Πώς να χρησιμοποιήσετε όλες τις νέες δυνατότητες

Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με τη διάσωση του ελικοπτέρου στο Twitter. Το tweet δίνει τα εύσημα στο “ακριβές γεωγραφικό πλάτος και μήκος” που έδωσε Apple για τον εντοπισμό των 20χρονων θυμάτων κοντά στο αυτοκίνητό τους. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη ιστορία της υπηρεσίας Emergency SOS της Apple που σώζει κάποιον. Ένας οδηγός snowmobile στην Αλάσκα διασώθηκε μέσα στη νύχτα λόγω της δορυφορικής συνδεσιμότητας του iPhone 14.

The Emergency SOS της Apple μέσω δορυφόρου κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο μήνα, επομένως ορισμένες από αυτές τις ιστορίες αποτελούν απλώς απόδειξη ότι το χαρακτηριστικό works όπως σχεδίαζε η Apple.

Είναι πιθανό τους επόμενους μήνες να μάθουμε για περισσότερα περιστικά καθώς είναι και οι χειμερινοί. Οι συσκευές iPhone 14/14 Pro σε United Kingdom, Ireland, Γαλλία και Γερμανία θα πρέπει να έχουν ήδη πρόσβαση στην υπηρεσία από προχθές.

Source of information: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS