ΑρχικήinetGoogle: Το πρωτόκολλο RCS έρχεται στα iPhone το φθινόπωρο

Google: Το πρωτόκολλο RCS έρχεται στα iPhone το φθινόπωρο

Το πρωτόκολλο RCS ή Rich Communication Services έρχεται στα iPhone το φθινόπωρο του 2024, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Google. Πρόκειται για μια σημαντική προσθήκη, κυρίως λόγω της ποιότητας του cross-platform messaging, κατά τη χρήση προεπιλεγμένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων σε iPhone και Android.

RCS πρωτόκολλο iPhone Apple

Το RCS Messaging είναι μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά SMS και MMS μηνύματα με μια πιο πλούσια και διαδραστική μορφή επικοινωνίας. Προσφέρει πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα βρείτε σε εφαρμογές μηνυμάτων όπως το WhatsApp ή το Facebook Messenger, όπως η δυνατότητα να στέλνετε φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης, ομαδικά μηνύματα και ειδοποιήσεις παράδοσης μηνυμάτων.

Στα τέλη του 2023, η Apple ανακοίνωσε ότι το iMessage θα άρχιζε να υποστηρίζει την ανταλλαγή μηνυμάτων RCS κάποια στιγμή το 2024. Έκτοτε, δεν είχαμε κάποιο νεότερο. Ωστόσο, στο δεύτερο product page του Google Messages, η Google αναφέρει τα πλεονεκτήματα του RCS στο iMessage του iPhone, όταν θα αρχίσει να υποστηρίζεται το φθινόπωρο του 2024. Αν και δεν έχουμε ακόμη ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, αυτές οι πληροφορίες είναι πιο συγκεκριμένες από την προηγούμενη ανακοίνωση της Apple.

Δείτε επίσης: Google Messages: Ξεκινά την κυκλοφορία προσαρμοσμένων χρωμάτων RCS

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει το RCS το φθινόπωρο του 2024. Μόλις συμβεί αυτό, θα σημαίνει καλύτερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για όλους“, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Google Messages, σχετικά με το RCS στο iPhone.

Τι χαρακτηριστικά θα φέρει το RCS στο iPhone;

Το RCS αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος Android εδώ και αρκετό καιρό. Πολλοί χρήστες έχουν ζητήσει υποστήριξη του πρωτοκόλλου επικοινωνίας και στο iPhone, καθώς μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται τα απαρχαιωμένα πρωτόκολλα SMS και MMS για την αποστολή μηνυμάτων (από iPhone) σε συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple.

Δείτε επίσης: Google Messages: Πώς να ενεργοποιήσετε και απενεργοποιήσετε τις συνομιλίες RCS

Λόγω της παλιάς τεχνολογίας, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα κατά την αποστολή μηνυμάτων από το iPhone σε μια συσκευή Android. Με την εισαγωγή του RCS στο iPhone, αυτά τα προβλήματα θα εξαλειφθούν και η επικοινωνία θα είναι πολύ πιο εύκολη. Επιπλέον, το RCS θα εισαγάγει χαρακτηριστικά όπως ενδείξεις πληκτρολόγησης, απρόσκοπτη ανταλλαγή ομαδικών μηνυμάτων, κοινή χρήση αρχείων πολυμέσων υψηλής ποιότητας και κρυπτογράφηση end-to-end, για περισσότερη προστασία.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το RCS δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι εάν η εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων (iMessage για iPhone ή Google Messages για Android) και οι πάροχοι υποστηρίζουν τη λειτουργία, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε χωρίς προβλήματα.

Δείτε επίσης: Πώς να σταματήσετε τη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων από WhatsApp Business account;

Η άφιξη του RCS στα iPhone αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων. Η υιοθέτηση του RCS από την Apple θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ενοποιημένη και πλούσια εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα της συσκευής τους. Επιπλέον, με την προσθήκη της υποστήριξης RCS στα iPhones το φθινόπωρο του 2024, αναμένεται να δούμε μια σημαντική αύξηση στη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Πηγή: www.androidheadlines.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS