ΑρχικήUpdatesΕφαρμογή καταγράφει καλύτερα βίντεο από την κάμερα του iPhone

Εφαρμογή καταγράφει καλύτερα βίντεο από την κάμερα του iPhone

Μια third-party εφαρμογή μπορεί πλέον να καταγράφει χωρικά βίντεο σε μοντέλα iPhone 15 Pro σε υψηλότερη ανάλυση από την ενσωματωμένη κάμερα της Apple.

iphone κάμερα

Το UploadVR ανακάλυψε, ότι το Spatialify μπορεί τώρα να καταγράφει χωρικά βίντεο με HDR σε ανάλυση 1080p στα 60fps ή σε 4K στα 30fps. Αντίθετα η ενσωματωμένη εφαρμογή Κάμερα της Apple περιορίζεται στην εγγραφή χωρικών βίντεο σε ανάλυση 1080p στα 30 fps.

Δείτε ακόμη: Φημολογείται ότι το iPad Air 6 θα διαθέτει μπροστινή κάμερα σε οριζόντια θέση

Λίγο μετά την κυκλοφορία του Apple Vision Pro headset τον Φεβρουάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.2, το οποίο έφερε τη νέα μορφή χωρικής εγγραφής βίντεο στα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Τα χωρικά βίντεο εμφανίζονται ως απλά βίντεο στο iPhone, όμως στο Vision Pro προσφέρουν μια εντυπωσιακή οπτική εμπειρία που είναι σχεδόν τρισδιάστατη.

Με τη χρήση προηγμένων τεχνικών υπολογιστικής βιντεογραφίας και τη συμπίεση HEVC, τα χωρικά βίντεο στα 30 fps σε ανάλυση 1080p απαιτούν περίπου 130 MB αποθηκευτικού χώρου για ένα λεπτό βίντεο. Επομένως, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την αυξημένη κατανάλωση αποθηκευτικού χώρου κατά τη λήψη βίντεο με τις υψηλές αναλύσεις του Spatialify.

Το Spatialify έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο, πριν από την κυκλοφορία του Apple Vision Pro, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα μια έκδοση TestFlight της εφαρμογής. Αυτό επέτρεψε στους χρήστες του iPhone 15 Pro που είχαν εγκαταστήσει το iOS 17.2 beta να καταγράψουν χωρικά βίντεο που θα μπορούσαν να αναπαραχθούν στο Meta Quest 3, καθώς και σε άλλες 3D συσκευές και τηλεοράσεις.

Διαβάστε επίσης: Η επιστροφή στη φρίκη του ’98: Resident Evil 2 Remake με κλασικά χειριστήρια κάμερας!

Το Spatialify είναι διαθέσιμο για λήψη στο App Store με κόστος 3 $ (~2,80€). Η εφαρμογή απαιτεί iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max για την αναπαραγωγή χωρικών βίντεο.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS