ΑρχικήinetApple: Ίσως έχει προβλήματα με το App Store στην Ευρώπη

Apple: Ίσως έχει προβλήματα με το App Store στην Ευρώπη

Ήταν ήδη σαφές ότι το Τέλος Βασικής Τεχνολογίας της Apple θα υποβληθεί σε αυστηρό έλεγχο από την ΕΕ, αλλά μια συνέντευξη με την αρμόδια αρχή ανταγωνισμού, αποκάλυψε ότι η εταιρεία μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει προβλήματα με τις προειδοποιήσεις ασφαλείας σχετικά με τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών του App Store.

Δείτε επίσης: Η Apple θα χρεώσει τους προγραμματιστές εάν προσφέρουν Sideloaded Apps

Apple App Store

Αν και η Apple δεν αναφέρθηκε απευθείας, υπήρχαν ελάχιστες αμφιβολίες για το ποιος ήταν ο στόχος της Margrethe Vestager όταν περιέγραψε αυτές τις προειδοποιήσεις ως “παράλογες“.

Κάθε προγραμματιστής που επιθυμεί να αποχωρήσει από το App Store και να πωλεί τις εφαρμογές του μέσω εναλλακτικού καταστήματος εφαρμογών ή τη δική του ιστοσελίδα, πρέπει να καταβάλει στην Apple μια “Core Technology Fee” (CTF) ύψους 50 λεπτών ανά εγκατάσταση ετησίως.

Το τέλος εφαρμόζεται μόνο όταν μια εφαρμογή υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο installs, αλλά έχουν εκφραστεί φόβοι ότι αυτό θα καθιστούσε αδύνατη την προσφορά μιας δημοφιλούς δωρεάν εφαρμογής. Μία ανησυχία σχετικά με αυτό, αναφέρθηκε από τον Riley Testut, το δημιουργό της AltStore.

Δείτε ακόμα: VisionOS: Νέα beta έκδοση για developers θα φέρει το App Store

Η Apple ρωτήθηκε εάν πράγματι θα οδηγούσε σε χρεοκοπία ανεξάρτητους προγραμματιστές των οποίων οι εφαρμογές έγιναν viral, και η εταιρεία παραδέχτηκε πως δεν έχει ακόμα λύση στο πρόβλημα.

Η Vestager δήλωσε στο Reuters ότι η ΕΕ θα εξετάσει την CTF.

Ένα άλλο μέτρο που λαμβάνει η Apple για να αποθαρρύνει τους κατόχους iPhone από το να αγοράζουν εφαρμογές από ανεξάρτητα καταστήματα εφαρμογών και όχι το App Store της, είναι να εκδίδει προειδοποιήσεις ασφαλείας. Η Vestager περιέγραψε αυτήν τη συμπεριφορά ως “ανόητη“. Ανέφερε επίσης, πως η ΕΕ έλαβε “πάρα πολλά” σχόλια σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα συμμόρφωσης που υπέβαλαν οι εταιρείες που επηρεάζονται από τον Κανονισμό για την Ψηφιακή Αγορά.

Δείτε επίσης: Apple: Αναφέρει ότι η ΕΕ αντιπροσωπεύει το 7% των συνολικών εσόδων του App Store

Το Apple App Store είναι η πλατφόρμα από την οποία οι χρήστες της Apple μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν εφαρμογές στις συσκευές τους. Προσφέρει μια πληθώρα εφαρμογών για διάφορες κατηγορίες, όπως παιχνίδια, εκπαίδευση, υγεία και ευεξία, και πολλά άλλα. Μία από τις βασικές λειτουργίες του Apple App Store είναι η δυνατότητα αναζήτησης εφαρμογών. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, κατηγορίες ή ακόμη και το όνομα του προγραμματιστή. Επιπλέον, το Apple App Store παρέχει ενημερώσεις για τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί στη συσκευή του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν τις εφαρμογές τους ενημερωμένες με τις τελευταίες διορθώσεις και χαρακτηριστικά. Το Apple App Store παρέχει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεων και των σχολίων των χρηστών, της περιγραφής της εφαρμογής, της ημερομηνίας κυκλοφορίας, της τιμής και των πληροφοριών σχετικά με τον προγραμματιστή.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS