ΑρχικήinetΗ Apple βρήκε άλλο τρόπο αποκλεισμού του Spotify στην Ευρώπη

Η Apple βρήκε άλλο τρόπο αποκλεισμού του Spotify στην Ευρώπη

Πρόσφατα, η Apple έλαβε πρόστιμο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ΕΕ, λόγω παραπόνων από τη Spotify σχετικά με τους κανόνες του App Store.

Δείτε επίσης: Χρήστες αναφέρουν προβλήματα με το Spotify στο iOS

Apple Spotify

Αν και ο Κανονισμός για τις Ψηφιακές Αγορές τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2022, ορισμένες εταιρείες που ορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχαν μέχρι τον Μάρτιο του 2024 να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.

Οι εταιρείες Apple, Alphabet, Meta, Microsoft, Amazon και ByteDance είναι οι έξι σημαντικές εταιρείες που είχαν επιπλέον χρόνο για να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες αλλαγές στα μοντέλα επιχειρήσεών τους ώστε να συμμορφωθούν με το νέο σύνολο κανόνων και υποχρεώσεων.

Ακόμα και μετά την επιβολή προστίμων, ορισμένες από αυτές τις εταιρείες προσπαθούν να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο. Πρόσφατα, η Apple έλαβε πρόστιμο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ΕΕ, λόγω παραπόνων από τη Spotify σχετικά με τους κανόνες του App Store.

Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να πείθει την Apple ότι η ΕΕ παίρνει σοβαρά τον Κανονισμό για την Ψηφιακή Αγορά, οπότε η εταιρεία του Cupertino αποφάσισε να βρει έναν άλλο τρόπο για να εμποδίσει το Spotify να ενημερώνει τους πελάτες για τις τιμές των υπηρεσιών του, και να μην επιτρέπει στους πελάτες να αγοράσουν συνδρομές απευθείας από τον πάροχο των υπηρεσιών.

Δείτε ακόμα: Το Spotify δοκιμάζει να κάνει τους στίχους μια δυνατότητα μόνο για Premium χρήστες

Σε email προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απέκτησε το The Verge, η Spotify διαμαρτύρεται ότι η Apple “ούτε αναγνώρισε ούτε ανταποκρίθηκε στην υποβολή της Spotify“, εμποδίζοντας έτσι την εταιρεία ροής μουσικής, από το να ενημερώσει την εφαρμογή για τους χρήστες της.

Η ενημέρωση της εφαρμογής Spotify που υποβλήθηκε στην Apple στις 5 Μαρτίου δεν έχει ακόμη εγκριθεί ή απορριφθεί από την τελευταία.

Σύμφωνα με την Spotify, η Apple υποστηρίζει ότι εξετάζει τις κριτικές και τις υποβολές εφαρμογών εντός 24 ωρών, οπότε η ενημέρωση που υποβλήθηκε πριν σχεδόν 10 ημέρες σημαίνει ουσιαστικά ότι η Apple προσπαθεί να παρακάμψει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple παραβιάζει τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές. Η εταιρεία ανακάλεσε την άδεια προγραμματιστή της στην Epic Games μετά από ένα tweet που δημοσίευσε ο CEO Tim Sweeney κριτικάροντας την Apple.

Δείτε επίσης: Spotify: Σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 17%

Η Epic Games ωστόσο, ενέκτησε την άδεια προγραμματιστή της λίγες μέρες αργότερα, μετά την αναθεώρηση της υπόθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS