ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Mercedes δοκιμάζει το ανθρωποειδές ρομπότ Apollo σε εργοστάσιο

Η Mercedes δοκιμάζει το ανθρωποειδές ρομπότ Apollo σε εργοστάσιο

Η Mercedes-Benz δοκιμάζει πώς τα ανθρωποειδή ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση χειρωνακτικής εργασίας που απαιτεί χαμηλές δεξιότητες και σωματική κούραση. Η εταιρεία ρομποτικής Apptronik ανακοίνωσε μια εμπορική συμφωνία με τη Mercedes για να πιλοτάρει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η “πολύ προηγμένη ρομποτική” όπως το ανθρωποειδές ρομπότ της, Apollo, για τέτοιες εργασίες.

Mercedes ανθρωποειδές ρομπότ Apollo

Η Apptronik λέει ότι η Mercedes διερευνά περιπτώσεις χρήσης του Apollo για επιθεώρηση και παράδοση εξαρτημάτων στους εργαζόμενους στη γραμμή παραγωγής.

Δείτε επίσης: Sophia: Το ανθρωποειδές AI ρομπότ έρχεται στην Ελλάδα για το Greek Festival

Σύμφωνα με την Apptronik, τα ανθρωποειδή ρομπότ θα επιτρέψουν στους κατασκευαστές οχημάτων να αρχίσουν να αυτοματοποιούν τις εργασίες κατασκευής, χωρίς να χρειάζεται να επανασχεδιάσουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τους. Στόχος είναι η αυτοματοποίηση ορισμένων σωματικά απαιτητικών, επαναλαμβανόμενων και βαρετών εργασιών.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι η Mercedes άρχισε να δοκιμάζει ανθρωποειδή ρομπότ Apollo σε ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Η χώρα είναι αντιμέτωπη με ελλείψεις εργατικού δυναμικού, καθώς οι εργαζόμενοι μεταναστεύουν στη Δυτική Ευρώπη. Ήδη από το 2026, η Audi και η Mercedes έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την προσφορά εργασίας.

Δείτε επίσης: Ameca: Οι προβλέψεις του πιο προηγμένου ανθρωποειδούς ρομπότ για το τέλος της ανθρωπότητας

Θέλουμε να κατανοήσουμε τις δυνατότητες τόσο της ρομποτικής όσο και της αυτοκινητοβιομηχανίας για την κάλυψη των κενών εργασίας σε τομείς όπως η εργασία με χαμηλή ειδίκευση, η επαναλαμβανόμενη και σωματικά απαιτητική εργασία. Θέλουμε να επιτρέψουμε στα υψηλά καταρτισμένα μέλη της ομάδας μας να κατασκευάσουν άνετα τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα στον κόσμο“, δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής της Mercedes, Jörg Burzer.

Το ανθρωποειδές ρομπότ Apollo που δοκιμάζει η Mercedes στο εργοστάσιό της, μπορεί να σηκώσει αντικείμενα έως και 55 κιλά.

Χρήση ανθρωποειδών ρομπότ στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η ενσωμάτωση ανθρωποειδών ρομπότ στην αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει διάφορες προκλήσεις. Καταρχάς, υπάρχει το θέμα της ασφάλειας. Τα ρομπότ πρέπει να είναι ασφαλή για τους εργαζόμενους και να μην προκαλούν ατυχήματα. Επίσης, η εκπαίδευση του προσωπικού για την χρήση και την συντήρηση των ρομπότ είναι μια άλλη σημαντική πρόκληση.

Δείτε επίσης: Optimus Gen 2: Η νέα γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ της Tesla

Ωστόσο, η ενσωμάτωση ανθρωποειδών ρομπότ, όπως το Apollo, στη Mercedes και γενικά στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει και πολλά οφέλη. Μπορούν να αναλάβουν εργασίες που είναι επικίνδυνες ή επαναλαμβανόμενες για τους ανθρώπους, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμών και βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας.

Επιπλέον, τα ρομπότ μπορούν να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα. Τέλος, η χρήση ρομπότ μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους εργασίας, καθώς τα ρομπότ δεν απαιτούν ασφάλιση ή αποδοχές.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS