ΑρχικήbusinessGoogle και Walmart αποκτούν πελάτες της Paytm

Google και Walmart αποκτούν πελάτες της Paytm

Η Google και η Walmart Inc. γίνονται γρήγορα προτιμητέες από πελάτες της εταιρείας της Ινδίας, Paytm, πρωτοπόρο στον χώρο του fintech, για να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς της κεντρικής τράπεζας και το ενδεχόμενο κλεισίματος μιας βασικής θυγατρικής πληρωμών.

Paytm Google Walmart

Οι πληρωμές μέσω της Paytm στον εθνικό χώρο συναλλαγών της Ινδίας μειώθηκε κατά 14% στα 1,65 τρισεκατομμύρια ρουπίες (19,9 δισεκατομμύρια δολάρια) από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Πληρωμών της Ινδίας. Το PhonePe, το οποίο ανήκει στη Walmart, και το GPay της Google, επεξεργάζονται σημαντικά περισσότερες πληρωμές από την Paytm που βρίσκεται στην τρίτη θέση, και και οι δύο είδαν αύξηση στην αξία των πληρωμών τους.

Διαβάστε περισσότερα: Paytm: Πτώση 20% στην αξία των μετοχών της

Η πτώση της Paytm υπονοεί ότι οι καταναλωτές μετακινούν τη χρήση τους προς εναλλακτικές υπηρεσίες ακόμη και πριν από οποιαδήποτε διακοπή στα συστήματά της. Οι νέοι περιορισμοί που επηρεάζουν την Paytm τίθενται σε ισχύ από τις 15 Μαρτίου και η εταιρεία προβλέπει ότι οι υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών θα συνεχίσουν να λειτουργούν μετά την εφαρμογή τους. Ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας έχει πέσει από την αρχή της ρύθμισης που ανακοινώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, λόγω των ανησυχιών ότι οι περιορισμοί θα περιορίσουν τις προοπτικές του fintech πρωτοπόρου.

Η αξία των συναλλαγών που επεξεργάστηκε το PhonePe αυξήθηκε σχεδόν κατά 7%, ενώ το GPay παρουσίασε αύξηση σχεδόν 6%, σύμφωνα με στοιχεία του NPCI. Επίσης, όταν μετρήθηκε με τον όγκο πληρωμών, το Paytm μειώθηκε ενώ το PhonePe και το GPay προχώρησαν.

Οι εταιρείες δεν κερδίζουν χρήματα μέσω συναλλαγών στο σύστημα που υποστηρίζεται από το κράτος, γνωστό ως “ενοποιημένη διεπαφή πληρωμών”, αλλά αποκτούν πρόσβαση σε μια τεράστια βάση εκατομμυρίων καταναλωτών, στους οποίους μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες όπως ασφάλειες και αμοιβαία κεφάλαια.

Στις 31 Ιανουαρίου, η Τράπεζα της Ινδίας εξέδωσε εντολή στην Paytm Payments Bank – η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα αλλά χειρίζεται σημαντικό μέρος των πληρωμών και των χρηματοοικονομικών της υπηρεσιών – να διακόψει ορισμένες από τις δραστηριότητές της. Παρόλο που η Paytm συνάψει γρήγορα νέες τραπεζικές συνεργασίες για να διατηρήσει τη λειτουργία της, η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής οδήγησε σε απότομη πτώση της μετοχής της και επηρέασε την εμπιστοσύνη των πελατών. Οι μετοχές της Paytm έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 50% από τα τέλη του Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης: Το USD/JPY αυξάνεται μετά την άνοδο της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ)

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά τη δράση της RBI, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Paytm Vijay Shekhar Sharma αυτή την εβδομάδα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών του θα ξεπεράσει τις ρυθμιστικές οπισθοδρομήσεις και θα επιστρέψει ως ισχυρότερη εταιρεία.

Paytm Google Walmart

Τόσο η Paytm Payments Bank όσο και η Paytm, η οποία διαπραγματεύεται ως One97 Communications Ltd., αποτελούν μέρος της αυτοκρατορίας fintech της Sharma, αλλά η τράπεζα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Η Sharma κατέχει το 51% της τράπεζας, με την One97 να κατέχει το υπόλοιπο.

Το PhonePe και το GPay συχνά ξεπερνούν το Paytm σε συναλλαγές UPI, τόσο σε αξία όσο και σε όγκο, ακόμη και πριν η θυγατρική τράπεζα της Paytm αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS