ΑρχικήbusinessPaytm: Πτώση 20% στην αξία των μετοχών της

Paytm: Πτώση 20% στην αξία των μετοχών της

Οι μετοχές της Paytm έχουν υποστεί μια δραματική πτώση της τάξης του 20% για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κεντρική τράπεζα της Ινδίας.

Paytm μετοχές

Αυτά τα μέτρα έχουν απαγορεύσει μεγάλο μέρος των λειτουργιών της εταιρείας και έχουν οδηγήσει σε αυτή την απότομη πτώση στην αξία των μετοχών της.

Τα προβλήματα ρύθμισης για τον γίγαντα των ψηφιακών πληρωμών εντείνονται καθώς η Reserve Bank of India εξέδωσε εντολή στην μονάδα Paytm Payments Bank Ltd. να περιορίσει πολλές από τις δραστηριότητές της, αναφέροντας συνεχείς ανησυχίες για μη συμμόρφωση και έλλειψη εποπτείας. Μια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά το κλείσιμο των αγορών την Πέμπτη δεν μπόρεσε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Τουλάχιστον πέντε χρηματιστηριακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase & Co. και Citigroup Inc., υποβάθμισαν την πώληση μετοχών.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Οι πωλήσεις της ενισχύουν τα κέρδη της εταιρείας

Η συνεχής πτώση των δύο ημερών έχει στριμώξει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της αγοράς της εταιρείας Antfin Singapore Holding Pte της Alibaba και της SoftBank Group Corp., μεταξύ άλλων επενδυτών της.

Η παραγγελία έχει σημαντική επίδραση στην κύρια δραστηριότητα πληρωμών της Paytm, αντιπροσωπεύοντας το 59% των εσόδων της, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan, συμπεριλαμβανομένου του Ankur Rudra. Παρόλο που αυτό μπορεί να έχει μικρότερο αντίκτυπο στις άλλες επιχειρήσεις της, μειώνει την επίδραση του οικοσυστήματος “εμπόρων-καταναλωτών” της Paytm και την αξιοπιστία της επωνυμίας της με την πάροδο του χρόνου. Εκτός εάν η εταιρεία καταφέρει να επιτύχει μεταφορά της επιχείρησης σε άλλες τράπεζες, η κατάσταση αυτή θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά την ευρύτερη αξιοπιστία της Paytm.

Paytm μετοχές

Η Paytm έχει μειώσει περίπου κατά 77% από την αρχική δημόσια προσφορά της το 2021. Κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, η εταιρεία ανέφερε ότι οι εργασίες θα πρέπει να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία έως τις αρχές Μαρτίου και ότι επιταχύνει τα σχέδια συνεργασίας με άλλες τράπεζες.

Πηγή: business-standard.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS