ΑρχικήbusinessΤο USD/JPY αυξάνεται μετά την άνοδο της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ)

Το USD/JPY αυξάνεται μετά την άνοδο της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ)

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πληθωρισμός των καταναλωτών ενδέχεται να αυξηθεί στο μέλλον, προωθώντας την ανάγκη για αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές τους επόμενους μήνες στο USD (United States Dollar) και στο JPY (Japanese Yen).

Τράπεζα Ιαπωνίας

Στις τρέχουσες εκτιμήσεις, η BoJ μειώνει τις προβλέψεις της για τον πυρήνα του πληθωρισμού στο 2,4% από 2,8%, ωστόσο δηλώνει:

“Πιθανώς ο καταναλωτικός πληθωρισμός να αυξηθεί σταδιακά προς τον στόχο της BOJ, καθώς το παραγωγικό κενό γίνεται θετικό και οι μεσομακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό και η αύξηση των μισθών αυξάνονται. Η πιθανότητα υλοποίησης αυτής της προοπτικής συνεχίζει να αυξάνεται σταδιακά, παρά τις μεγάλες αβεβαιότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις.”

Διαβάστε ακόμη: Σοβαρή κυβερνοεπίθεση στην Κεντρική Τράπεζα του Λεσότο

Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις για τα επιτόκια της BoJ δείχνουν ότι υπάρχει περίπου ίση πιθανότητα (50/50) να αυξηθούν στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 26 Απριλίου.

Παρότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει παράσχει κάποια υποστήριξη στο ιαπωνικό γεν, οι προοπτικές του ζεύγους USD/JPY στο μεσοπρόθεσμο θα επηρεαστούν από το δολάριο ΗΠΑ και τις μελλοντικές δημοσιεύσεις δεδομένων και εκδηλώσεις. Αυτή την Παρασκευή, η πρόσφατη έκθεση Core PCE θα οδηγήσει στη δράση των τιμών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της FOMC. Αν και αναμένεται η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια αναλλοίωτα, οι δηλώσεις του προέδρου Jerome Powell μετά τη συνεδρίαση πρέπει να παρακολουθηθούν προσεκτικά. Οι αγορές θα αναζητήσουν τον πρόεδρο Powell για οποιαδήποτε ένδειξη σχετικά με το πότε αναμένεται η κεντρική τράπεζα να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων, και οποιοδήποτε σχόλιο περί αυτού θα επηρεάσει το δολάριο ΗΠΑ.

Το USD/JPY έχει παρουσιάσει απώλειες από τα πολύ υψηλά επίπεδα των 148,80 που καταγράφηκαν την προηγούμενη Παρασκευή και έχει δοκιμάσει τα 147,00 μέχρι στιγμής σήμερα. Παρόλα αυτά, υποστηρίζεται ακόμα και μια ενδεχόμενη πτώση κάτω από τα 146,00 θα ανοίξει το δρόμο για τα 145,00 ή και χαμηλότερα επίπεδα. Εάν συνυπολογίσουμε τη δύναμη του γεν και την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου, είναι πιθανό να καταλήξει στα 140,00. Η ανοδική πορεία παραμένει αβέβαιη και θα απαιτηθεί ή υψηλότερος πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον αναμενόμενο ή ένας διαφορετικός πρόεδρος της Ένωσης τραπεζών.

Τράπεζα Ιαπωνίας

Τα δεδομένα των εμπόρων λιανικής αποκαλύπτουν ότι το 26,13% των διαπραγματευτών ανήκουν στην κατηγορία των αγοραστών. Ο αριθμός των αγοραστών είναι υψηλότερος κατά 7,17% σε σύγκριση με χθες και χαμηλότερος κατά 15,88% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των αγοραστών σε net-short θέσεις είναι υψηλότερος κατά 2,86% σε σύγκριση με χθες και κατά 14,98% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε περισσότερα: Η Τράπεζα ICBC πλήρωσε για να τερματίσει την επίθεση ransomware

Συνήθως έχουμε αντίθετες απόψεις για το τί πιστεύει το πλήθους και το γεγονός ότι οι έμποροι είναι net-short υποδηλώνει ότι οι τιμές USD/JPY μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται.

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS