ΑρχικήSecurityΣοβαρή κυβερνοεπίθεση στην Κεντρική Τράπεζα του Λεσότο

Σοβαρή κυβερνοεπίθεση στην Κεντρική Τράπεζα του Λεσότο

Η Κεντρική Τράπεζα του Λεσότο έχει πέσει θύμα μιας σοβαρής κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα την αναστολή ορισμένων συστημάτων και την πλήρη απενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών. Αυτή η διαταραχή έχει ένα σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο στις διαδικασίες μεταξύ τραπεζών και διεθνών πληρωμών που διέρχονται από το Λεσότο, προκαλώντας σοβαρές καθυστερήσεις και εμποδίζοντας τις τοπικές τράπεζες να τηρήσουν τις συναλλαγές.

Δείτε επίσης: Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

κυβερνοεπίθεση

Κυβερνοεπίθεση Αναστέλλει Χρηματοπιστωτικές Συναλλαγές

Ως αποτέλεσμα της κυβερνοεπίθεσης, έχει πραγματοποιηθεί μια κυματική επίδραση στον τραπεζικό τομέα του Λεσότο. Κρίσιμα συστήματα, όπως το Εθνικό Σύστημα Πληρωμών, το οποίο διευκολύνει τόσο τις τοπικές όσο και τις διεθνείς συναλλαγές, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Αυτό όχι μόνο καθυστερεί τις συναλλαγές, αλλά καθιστά αδύνατη την εκπλήρωση των εσωτερικών υποχρεώσεων των τοπικών τραπεζών.

Απάντηση της Κεντρικής Τράπεζας και του Κλάδου

Μετά το συμβάν, η Κεντρική Τράπεζα και η ευρύτερη χρηματοοικονομική βιομηχανία έχουν εργαστεί ακούραστα για να επιλύσουν το ζήτημα. Έχουν θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες και μέτρα επιχειρησιακής συνέχειας, για να μειώσουν τις επιπτώσεις της κυβερνοεπίθεσης και να διασφαλίσουν την επανέναρξη των κανονικών τραπεζικών λειτουργιών. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, η χρηματοοικονομική βιομηχανία έχει επιδείξει ανθεκτικότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Δείτε ακόμα: Akumin: Ο ιατρικός φορέας απορρίπτει ασθενείς μετά από κυβερνοεπίθεση

Συμβουλή για το JavaScript και τις πολιτικές του Ιστού

Επιπλέον, έχει εκδοθεί μια συμβουλή που ενθαρρύνει τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τη JavaScript ή να αλλάξουν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης που την υποστηρίζει για την άριστη χρήση του Twitter. Η συμβουλή αναφέρει επίσης την ύπαρξη ενός Κέντρου Βοήθειας και μιας σειράς πολιτικών, όπως Όροι Χρήσης, Πολιτική Απορρήτου και Πολιτική Cookies. Παρέχεται επίσης πληροφόρηση για τα πνευματικά δικαιώματα για το έτος 2023, με πιστώσεις στην Εταιρεία Χ.

τράπεζα

Για την προστασία των τραπεζών από κυβερνοεπιθέσεις, ένα από τα πρώτα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας που προστατεύει τις τράπεζες από διάφορες μορφές κυβερνοεπιθέσεων, όπως την ανεπιθύμητη πρόσβαση, την κλοπή δεδομένων και την καταστροφή των συστημάτων. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση προηγμένων προγραμμάτων ανίχνευσης και πρόληψης, την ενημέρωση των συστημάτων ασφαλείας και την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Ένα άλλο σημαντικό προληπτικό μέτρο είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ισχυρού συστήματος πρόληψης και ανίχνευσης απάτης. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων και τεχνολογιών για την ανίχνευση απρόσμενων και ύποπτων δραστηριοτήτων, καθώς και την παρακολούθηση των συναλλαγών και των συστημάτων για την έγκαιρη ανίχνευση και αντίδραση σε ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Δείτε επίσης: Kyivstar: Ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της Ουκρανίας υπέστη κυβερνοεπίθεση

Επιπλέον, η τράπεζα πρέπει να εφαρμόζει αυστηρές πολιτικές ασφαλείας και προστασίας δεδομένων. Αυτό περιλαμβάνει την κρυπτογράφηση των ευαίσθητων πληροφοριών, την εφαρμογή πολυεπίπεδων μέτρων αυθεντικοποίησης και εξουσιοδότησης, καθώς και την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων και προδιαγραφών ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων των πελατών.

Τέλος, η τράπεζα πρέπει να διατηρεί ένα συνεχές και ενημερωμένο σύστημα επιθεώρησης και ελέγχου ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει την τακτική αξιολόγηση των αδυναμιών του συστήματος, την παρακολούθηση των αλλαγών στον κυβερνοχώρο και την ενημέρωση του συστήματος ασφαλείας για νέες απειλές και τεχνικές επιθέσεων. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης, με την εφαρμογή ενός σχεδίου ανάκαμψης και ανάκτησης δεδομένων.

Πηγή: bnn

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS