ΑρχικήinetGoogle: Καταργεί το Gmail Basic HTML και όχι το ίδιο το Gmail

Google: Καταργεί το Gmail Basic HTML και όχι το ίδιο το Gmail

Η Google έχει αποφασίσει να καταργήσει το Gmail Basic HTML το 2024, όχι όμως το ίδιο το Gmail, όπως έχει κυκλοφορήσει.

Δείτε επίσης: Πώς να διατηρήσετε τα email σας κρυπτογραφημένα στο Gmail

Gmail Basic HTML

Είναι πολύ πιθανόν να έχετε ακούσει πως η Google “καταργεί το Gmail” φέτος, όπως διαδίδεται σε όλο το διαδίκτυο. Ωστόσο πρόκειται για μία ψευδή είδηση, που υποστηρίζει ότι ένα email από τη Google αναφέρει πως “ο δρόμος του Gmail φτάνει στο τέλος του.

Όμως μην ανησυχείτε, το Gmail δεν πάει πουθενά. Αυτό που καταργείται είναι ένας τρόπος πρόσβασης σε αυτόν. Οι περισσότεροι έχουν προεπιλεγεί στην “Standard view” του Gmail εδώ και καιρό, οπότε αν δεν έχετε ζητήσει ρητά τo “Gmail Basic HTML“, τίποτα δεν θα αλλάξει για εσάς.

Η εταιρεία αποσύρει τo Gmail Basic HTML του Gmail, που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα emails τους σε μια απλή μορφή, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2024.

Η εταιρεία ενημέρωσε τη σελίδα υποστήριξής της για το Gmail, αναφέροντας ότι θα μεταβεί αυτόματα στη Standard view μετά την ημερομηνία λήξης. Χρήστες στο Hacker News ανέφεραν ότι έλαβαν email από την Google ειδοποιώντας για το τέλος του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού.

Σας ενημερώνουμε ότι η προβολή Gmail Basic HTML για desktop και mobile web θα απενεργοποιηθεί από τις αρχές του Ιανουαρίου 2024. Οι προβολές Gmail Basic HTML είναι προηγούμενες εκδόσεις του Gmail που αντικαταστάθηκαν από τις σύγχρονες εκδόσεις τους πριν από 10+ χρόνια και δεν περιλαμβάνουν πλήρη λειτουργικότητα του Gmail,” αναφέρει το email.

Δείτε ακόμα: Gmail Android: Υποστήριξη για αντιδράσεις emoji σε emails

Όσο ήταν διαθέσιμο, όποτε οι χρήστες προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω του Gmail Basic HTML, η Google εμφάνιζε ένα μήνυμα ότι η έκδοση αυτή είναι σχεδιασμένη για “αργές συνδέσεις και παλιούς περιηγητές” και σας ζητούσε να επιβεβαιώσουν ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν την τυπική έκδοση.

Το Gmail Basic HTML δεν διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά όπως συνομιλία, έλεγχο ορθογραφίας, φίλτρα αναζήτησης, συντομεύσεις πληκτρολογίου και πλούσια μορφοποίηση. Ωστόσο, είναι χρήσιμο σε καταστάσεις όπου βρίσκεστε σε περιοχή με χαμηλή συνδεσιμότητα ή απλώς θέλετε να δείτε emails χωρίς περιττά πρόσθετα. Δεν είναι σαφές εάν η Google σχεδιάζει να προσθέσει έναν λειτουργικό τρόπο για χαμηλή συνδεσιμότητα.

Η Google επικεντρώνεται αυτήν τη στιγμή στην ενσωμάτωση χαρακτηριστικών που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη στα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένου του Gmail. Τον Αύγουστο, η εταιρεία ξεκίνησε μια λειτουργία Duet AI για να βοηθήσει τους χρήστες να γράφουν emails.

Δείτε επίσης: Gmail: Αναβάθμιση έρχεται σε εκατομμύρια κινητά

Πώς μπορεί κάποιος να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του Gmail;

Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του Gmail, εκτός από το να μεταβείτε στο Gmail Basic HTML μπορείτε να αρχίσετε με την εκμάθηση των συντομεύσεων πληκτρολογίου. Αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να εκτελείτε ενέργειες γρηγορότερα, όπως η δημιουργία νέου μηνύματος, η μετακίνηση μεταξύ των μηνυμάτων και η διαγραφή μηνυμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα του Gmail για να αυτοματοποιήσετε τη διαχείριση των εισερχόμενων μηνυμάτων. Μπορείτε να ρυθμίσετε φίλτρα για να ανακατευθύνετε τα μηνύματα από συγκεκριμένους αποστολείς σε συγκεκριμένους φακέλους, να εφαρμόζετε ετικέτες ή να τα αρχειοθετείτε αυτόματα. Η χρήση των ετικετών και των υποφακέλων μπορεί επίσης να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του Gmail. Οι ετικέτες μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε τα μηνύματά σας ανά θέμα, ενώ οι υποφάκελοι μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχωρίσετε τα μηνύματα ανά πρόσωπο ή έργο. Τέλος, μην ξεχνάτε τη χρήση των επεκτάσεων του Gmail. Υπάρχουν πολλές επεκτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του Gmail, όπως οι επεκτάσεις για την αυτοματοποίηση των απαντήσεων, την παρακολούθηση των μηνυμάτων και την προγραμματισμένη αποστολή.

Πηγή: techcrunch

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS