ΑρχικήHow ToΠώς να διατηρήσετε τα email σας κρυπτογραφημένα στο Gmail

Πώς να διατηρήσετε τα email σας κρυπτογραφημένα στο Gmail

Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο είναι αμφίβολη, εκτός αν παραμένετε προσεκτικοί με τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή αν πέσουν σε λάθος χέρια. Κατά την αποστολή ευαίσθητων δεδομένων μέσω email, η προστασία των δεδομένων γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Δείτε επίσης: Google: Αποσύρει την προβολή βασικών HTML του Gmail τον Ιανουάριο
Gmail

Παρά το γεγονός ότι η Google ισχυρίζεται ότι το Gmail είναι σχεδόν ασφαλές χωρίς πρόσθετα, εξακολουθούμε να ακούμε περιστατικά εισβολής στα email και επιθέσεις phishing.

Για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών, η Google έχει ενσωματώσει μερικές τεχνικές, όπως κρυπτογράφηση και λειτουργία Confidential, προκειμένου να καθιστά τα ηλεκτρονικά μηνύματα πιο ασφαλή για τους χρήστες. Με την προσθήκη αυτής της επιπρόσθετης στρώσης ασφάλειας, παρέχεται επιπλέον προστασία και ασφάλεια στην επικοινωνία τους.

Αν επιθυμείτε να αποστείλετε με ασφάλεια email μέσω του Gmail, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το επιτύχετε.

Οι επεκτάσεις ασφάλειας S/MIME ή ασφαλούς/πολλαπλών χρήσεων διαδικτύου στο Gmail επιτρέπουν στους χρήστες να ασφαλίζουν την αλληλογραφία τους και να εξασφαλίζουν ότι δεν παραμορφώνεται κατά τη μεταφορά. Μόλις ενεργοποιηθεί, αυτή η λειτουργία αποτρέπει τους χάκερ και τους εισβολείς από το να εισάγουν κακόβουλα προγράμματα ή ιούς στο email.

Δείτε ακόμα: Η Google συνδέει το AI Chatbot Bard με το YouTube και το Gmail

email

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Πριν από αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η δυνατότητα είναι προσβάσιμη μόνο για χρήστες του Gmail με συνδρομή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμη μόνο σε λογαριασμούς του Google Workspace. Επιπλέον, η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των mobile εφαρμογών και του web.

  • Ανοίξτε το Gmail και κατευθυνθείτε στην κονσόλα Google Admin
  • Επιλέξτε Εφαρμογές → Google Workspace και κάντε κλικ στο Gmail
  • Τώρα, επιλέξτε Ρυθμίσεις χρήστη και επιλέξτε το όνομα τομέα για να ενεργοποιήσετε το S/MIME
  • Ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση S/MIME για αποστολή και λήψη email

Δείτε επίσης: Πώς να βεβαιωθείτε ότι δεν χάνετε σημαντικά email στο Gmail

Αφού ενεργοποιηθεί, κάντε κλικ στη σύνθεση, προσθέστε παραλήπτες και μετά θα δείτε ένα εικονίδιο κλειδώματος δίπλα στα ονόματά τους. Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει ότι δεν έχει κρυπτογραφηθεί, ενώ το πράσινο και το γκρι αντανακλούν τα επίπεδα κρυπτογράφησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS