ΑρχικήbusinessPayPal: Σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις για το 2024

PayPal: Σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις για το 2024

Η PayPal σχεδιάζει νέες απολύσεις, μειώνοντας το εργατικό της δυναμικό κατά 9%. Περίπου ένα χρόνο πριν, η εταιρεία είχε, επίσης, ανακοινώσει αντίστοιχες περικοπές.

PayPal απολύσεις περικοπές

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Alex Chriss ανακοίνωσε τις απολύσεις χθες, Τρίτη. Χαρακτήρισε την απόφαση “δύσκολη αλλά αναγκαία“. Είπε ότι οι αναπροσαρμογές στο προσωπικό θα περιλαμβάνουν τόσο απολύσεις όσο και “εξάλειψη ανοιχτών ρόλων“. Οι περικοπές θα γίνουν στη διάρκεια του χρόνου.

Το κάνουμε αυτό για να διαμορφώσουμε σωστά την επιχείρησή μας, και να μπορούμε να κινούμαστε με την ταχύτητα που απαιτείται, για να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες και να έχουμε κερδοφόρα ανάπτυξη“, έγραψε ο Chriss, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του CEO τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: Salesforce: Ανακοινώνει απολύσεις 700 υπαλλήλων

Η PayPal, η οποία συγκαταλέγει τη Venmo και την Xoom μεταξύ των θυγατρικών της, είχε συνολικά 29.900 υπαλλήλους στο τέλος του 2022. Πέρυσι, σαν σήμερα, η εταιρεία πληρωμών απέλυσε περίπου 2.000 εργαζομένους. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες απολύσεις που αντιστοιχούν στο 9% θα επηρεάσουν περίπου 2.500 υπαλλήλους.

Ο Chriss έγραψε ότι οι εργαζόμενοι στην PayPal θα ενημερωθούν για το μέλλον τους στην εταιρεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ήδη διάφοροι μηχανικοί αναφέρουν στο LinkedIn ότι έχουν απολυθεί και ότι είναι ανοιχτοί για νέες θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PayPal  δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει ανακοινώσει απολύσεις τις τελευταίες ημέρες. Από την αρχή Ιανουαρίου 2024, η Google, το Discord, η eBay, η Unity Software και η Twitch ενημέρωσαν για τις δικές τους περικοπές.

Δείτε επίσης: Microsoft: Απολύσεις 1900 υπαλλήλων σε Activision Blizzard και Xbox

Οι απολύσεις σε τέτοια μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας της τεχνολογίας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πιέζοντας τους εργαζομένους να αποδεχθούν χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερο ελκυστικές συνθήκες εργασίας.

Επίσης, οι απολύσεις μπορεί να αποθαρρύνουν τους νέους από το να επιδιώξουν καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας, μειώνοντας την προσφορά ταλέντων στο μέλλον. Αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καινοτομία και την ανάπτυξη του τομέα.

Δείτε επίσης: Η eBay ανακοινώνει απολύσεις 1000 υπαλλήλων

Έπειτα, οι απολύσεις μπορούν να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο για την εργασιακή αστάθεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καθώς οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα ή να επενδύσουν σε νέες ιδέες.

Πηγή: www.sfgate.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS