ΑρχικήinetTesla: Παρέδωσε πάνω από 1.800.000 αυτοκίνητα το 2023

Tesla: Παρέδωσε πάνω από 1.800.000 αυτοκίνητα το 2023

Η Tesla δημοσίευσε μια νέα έκθεση σχετικά με την παραγωγή και τις παραδόσεις των ηλεκτρικών της οχημάτων κατά το τέταρτο τρίμηνο για το 2023.

Tesla παραδόσεις και παραγωγή αυτοκινήτων

Τα βασικά στοιχεία αυτής της έκθεσης είναι τα εξής:

  • Συνολικές παραδόσεις για 4ο τρίμηνο 2023: 484.507
  • Συνολική παραγωγή για το 4ο τρίμηνο 2023: 494.989
  • Συνολικές ετήσιες παραδόσεις 2023: 1.808.581
  • Συνολική ετήσια παραγωγή 2023: 1.845.985

Το 2022, η αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στον Elon Musk, ανέφερε ότι παρέδωσε 1,31 εκατομμύρια οχήματα (παραγωγή: 1,37 εκατομμύρια οχήματα). Οι νέοι αριθμοί αντιπροσωπεύουν αύξηση παράδοσης 38% σε ετήσια βάση και αύξηση παραγωγής 35% από έτος σε έτος.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Tesla θα παρέδιδε 477.000 οχήματα στους πελάτες, κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Δείτε επίσης: Tesla: Θέματα αποκόλλησης τροχών σε κινούμενα αυτοκίνητα

Κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, τον Οκτώβριο, ο Elon Musk είχε πει ότι το Tesla Model Y entry-level SUV είναι πιθανό να “είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γη, αλλά όχι μόνο σε έσοδα, αλλά σε όγκο μονάδας“, για το έτος. Η Tesla δεν αναλύει τους αριθμούς παράδοσης και παραγωγής ανά μεμονωμένο μοντέλο. Είπε ότι παρήγαγε 476.777 αυτοκίνητα Model 3/Y κατά τη διάρκεια του τριμήνου και πραγματοποίησε 461.538 παραδόσεις. Δεν ανέλυσε τους αριθμούς παραγωγής ή παράδοσης Model S ή X, αλλά τους ομαδοποίησε σε “Άλλα μοντέλα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2023, η Tesla πούλησε την ανανεωμένη, ή Highland, έκδοση του entry-level Model 3 sedan σε ορισμένες αγορές. Επίσης, τον Δεκέμβριο, η εταιρεία παρέδωσε κάποια Cybertrucks στις Η.Π.Α, το πιο πολυαναμενόμενο όχημα της εταιρείας. Δεν ανέφερε αριθμούς για το Cybertruck ούτε και για το Semi.

Οι αυξημένες πωλήσεις/παραδόσεις μπορεί να οφείλονται και στο ότι η Tesla μείωσε τις τιμές αρκετών οχημάτων κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023 σε αγορές σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Tesla: Υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων παρά την υποστήριξη Autopilot

Ωστόσο, ορισμένοι προηγούμενοι και υποψήφιοι πελάτες της Tesla έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να αποφύγουν να αγοράσουν από την εταιρεία ως απάντηση στον Musk και τις ακατάλληλες αναρτήσεις του στο X. Τον Νοέμβριο, για παράδειγμα, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τον δισεκατομμυριούχο για την προώθηση “αντισημιτικού και ρατσιστικού περιεχομένου” σε μια σειρά αναρτήσεων στο X για τις οποίες αργότερα ο Musk εξέφρασε τη λύπη του.

Γενικά, όμως οι αυξημένες παραδόσεις οχημάτων σε σχέση με το 2022 δείχνουν ότι η Tesla εξακολουθεί να προσελκύει πελάτες, και όχι τυχαία. Η Tesla έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω της επαναστατικής της προσέγγισης στην κατασκευή και την τεχνολογία. Η εταιρεία έχει προωθήσει την αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την παραγωγή υψηλής απόδοσης και πολυτελών μοντέλων που δεν συμβιβάζονται σε ό,τι αφορά την απόδοση και την αυτονομία.

Δείτε επίσης: Tesla: Θα προσφέρει “mod package” που θα μετατρέπει το Cybertruck σε σκάφος

Επιπλέον, η Tesla έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών μπαταριών, που αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την απόδοση και την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης, το Supercharger, που επιτρέπει ταχεία φόρτιση και καθιστά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο βιώσιμη επιλογή για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Τέλος, η Tesla ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης. Το Autopilot, ένα σύστημα που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να οδηγεί, να στρίβει και να παρκάρει αυτόνομα, έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε την οδήγηση και έχει θέσει νέα πρότυπα για την ασφάλεια και την αποδοτικότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS