ΑρχικήReviewsΗ Xiaomi ανακοινώνει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο SU7

Η Xiaomi ανακοινώνει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο SU7

Η Xiaomi προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου SU7 το 2024, επενδύοντας 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Xiaomi SU7

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Lei Jun δηλώνει ότι θέλει να ανταγωνιστεί την Porsche και την Tesla σε απόδοση και τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Xiaomi 14: Πωλήθηκαν 1,44 εκατομμύρια συσκευές σε 10 ημέρες

Η SU7 θα τροφοδοτείται από μπαταρίες των κινεζικών εταιρειών Contemporary Amperex Technology και BYD. Ωστόσο, η Xiaomi αντιμετωπίζει προβλήματα στο περιβάλλον της Κίνας, όπου υπάρχουν περιορισμοί στις άδειες κατασκευής και απαιτείται συνεργασία με την κρατική εταιρεία Beijing Automotive Group. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Lei Jun δηλώνει ότι ο στόχος είναι ένα “ονειρεμένο” αυτοκίνητο, στο ίδιο επίπεδο με τις Porsche και Tesla.

Το SU7 στοχεύει στην υψηλή αγοραστική κατηγορία, ανταγωνιζόμενο τα Model S της Tesla και το Taycan Turbo της Porsche. Η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα αναπτύσσεται δυναμικά, ενώ ο Lei Jun περιγράφει το έργο του ως το “τελευταίο του επιχειρηματικό έπος”.

Η Xiaomi δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή του SU7.

Σύμφωνα με τον CEO της Xiaomi, Lei Jun, το SU7 θα διαθέτει κινητήρα με 21.000 στροφές το λεπτό, υπερβαίνοντας τα Model S και Taycan Turbo. Η Xiaomi χρησιμοποιεί την τεχνολογία gigacasting στο εργοστάσιό της, επικεφαλής της οποίας είναι η hypercasting, εμπνευσμένη από την Tesla.

Αντιθέτως, η Tesla αντιμετωπίζει προβλήματα στις πωλήσεις του Model S στην Κίνα, με λιγότερες από 200 πωλήσεις μετά την ανανέωση του μοντέλου το 2023. Αντίθετα, η Porsche έχει παραδώσει περίπου 3.600 ηλεκτρικά οχήματα Taycan στη χώρα την ίδια χρονιά, σύμφωνα με το China Automotive Technology and Research Center.

Η Xiaomi αναγνωρίζει και εκτιμά τον ανταγωνισμό, ενώ ο CEO της XPeng καλωσορίζει την εταιρεία στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Xiaomi SU7

Δείτε περισσότερα: Xiaomi: Θα κυκλοφορήσει το πρώτο τηλέφωνο clamshell το 2024

Συνολικά, η Xiaomi εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων με φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον, ενώ η Tesla αντιμετωπίζει προκλήσεις στην κινεζική αγορά.

Πηγή: straitstimes.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS