ΑρχικήsecurityΧάκερς αφήνουν 180 σπίτια στη Mayo χωρίς νερό

Χάκερς αφήνουν 180 σπίτια στη Mayo χωρίς νερό

Χάκερς προκάλεσαν αναταραχή σε 180 ιδιοκτήτες κατοικιών σε ένα ιδιωτικό σύστημα ύδρευσης στην περιοχή Έρρις την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο συνεργαζόμενος εξοπλισμός τους έπεσε θύμα μίας κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Ινδοί χάκερς εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις σε πολλές χώρες

χάκερς

Οι κάτοικοι της περιοχής Binghamstown/Drum έμειναν χωρίς παροχή νερού την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς οι ομάδες εργασίας επιδιόρθωναν το σύστημα αντλίας νερού της Eurotronics, κατασκευασμένο στο Ισραήλ.

Οι χάκερς δήλωσαν ότι ο εξοπλισμός επιλέχθηκε για επίθεση εξαιτίας του γεγονότος ότι προήλθε από το Ισραήλ.

Ο Noel Walsh, ένα μέλος της ομάδας υδροδότησης, δήλωσε στο “Western People” ότι συνήθως η επιτροπή λαμβάνει ειδοποιήσεις μέσω τηλεφώνου, αλλά αυτή τη φορά δεν έλαβαν καμία ειδοποίηση όταν διακόπηκε η παροχή νερού.

Ο φύλακάς μας κατέβηκε και όταν έφτασε στο αντλιοστάσιο, στην οθόνη υπήρχε μία ειδοποίηση που έγραφε “Έχετε υποστεί hacking”. Πάνω σε αυτό ήταν γραμμένο “Κάτω η Ισραήλ” και το όνομα της εταιρείας που μας χάκαρε“, είπε. “Η Eurotronics εφοδιάζει πολλές συσκευές σε σχέδια σε όλη τη χώρα.

Ο κύριος Walsh ανέφερε ότι προς το παρόν βελτιώνουν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Δείτε ακόμα: Ρώσοι χάκερς στοχεύουν το στρατό του ΝΑΤΟ

Η Irish Water πιθανόν να έχει πολύ μεγαλύτερους πόρους για προστασία από πυρκαγιές, αλλά μας απενεργοποίησαν και δεν μπορούσαμε να το παρακάμψουμε. Χρειάστηκε όλη την Παρασκευή για να το παρακάμψουμε και να αφήσουμε το νερό να ρέει χειροκίνητα”, πρόσθεσε.

Ο κύριος Walsh είπε ότι η επίθεση προκάλεσε σοκ και ότι αποτέλεσε μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά υπήρξε ανακούφιση όταν η παροχή νερού αποκαταστάθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

νερό

Η βουλευτής του Sinn Féin, Rose Conway-Walsh, ρώτησε τον Αρχηγό της Αστυνομίας Raymond McMahon στη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Αστυνόμευσης της Παρασκευής πόσο προετοιμασμένοι είναι για να αντιμετωπίσουν τις κυβερνοεπιθέσεις και ποιου είδους προειδοποιήσεις δίνονται σε άλλες ομάδες παροχής νερού και άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Ο Ανώτατος Επιθεωρητής McMahon επέμεινε ότι συνεργάζονται πολύ στενά με τις εθνικές μονάδες κυβερνο-εγκλημάτων τακτικά, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει γνώση για άλλα παρόμοια περιστατικά στην επαρχία.

Τα κύρια κίνητρα των αντι-ισραηλινών χάκερς είναι πολυποίκιλα και πολύπλοκα. Ένα από τα κύρια κίνητρα είναι η αντίδραση στην ισραηλινή πολιτική και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Ορισμένοι χάκερς πιστεύουν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκμεταλλεύεται την παλαιστινιακή κοινότητα. Έτσι, επιδιώκουν να προκαλέσουν αναστάτωση και να αποκαλύψουν τις πρακτικές αυτές μέσω των χακτιβιστικών επιθέσεων τους.

Δείτε επίσης: Χάκερς στέλνουν μέσω email τα κλεμμένα δεδομένα μαθητών στους γονείς της σχολικής περιφέρειας της Νεβάδα

Ένα άλλο κίνητρο των αντι-ισραηλινών χάκερς είναι η επίτευξη πολιτικών στόχων. Ορισμένοι από αυτούς θέλουν να επηρεάσουν την ισραηλινή κυβέρνηση και την πολιτική της, επιδιώκοντας να προκαλέσουν αλλαγές στην περιφερειακή δυναμική και στις διεθνείς σχέσεις. Μέσω των χακτιβιστικών επιθέσεων, επιχειρούν να αποδυναμώσουν την ισραηλινή κυβέρνηση και να επισημάνουν τις αντιφάσεις στην πολιτική της.

Επιπλέον, ορισμένοι αντι-ισραηλινοί χάκερς επιθυμούν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον παλαιστινιακό λαό. Θεωρούν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση διαπράττει αδικίες κατά των Παλαιστινίων και χρησιμοποιούν τις χακτιβιστικές επιθέσεις ως μέσο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να στηρίξουν την παλαιστινιακή ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Τέλος, ορισμένοι αντι-ισραηλινοί χάκερς ενδέχεται να έχουν οικονομικά κίνητρα. Μπορεί να επιδιώκουν την απόκτηση οικονομικού οφέλους μέσω της παράνομης πρόσβασης σε ευαίσθητες πληροφορίες ή της πραγματοποίησης απάτης. Αυτοί οι χάκερς εκμεταλλεύονται την αντίδραση κατά του Ισραήλ και της ισραηλινής κυβέρνησης για να εκμεταλλευτούν την ασφάλεια των συστημάτων και να προκαλέσουν οικονομική ζημιά.

Πηγή: breakingnews.ie

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS