ΑρχικήsecurityQuantum Radiology: O πάροχος Ακτινολογίας θύμα κυβερνοεπίθεσης

Quantum Radiology: O πάροχος Ακτινολογίας θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η Quantum Radiology παραμένει κλειστή μετά από ένα μείζον περιστατικό κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Δείτε επίσης: Akumin: Ο ιατρικός φορέας απορρίπτει ασθενείς μετά από κυβερνοεπίθεση
Quantum Radiology

Η εταιρεία διαθέτει 10 κλινικές στο Σίδνεϊ, συμπεριλαμβανομένης της πολυσύχναστης Nepean Radiology, οι οποίες όλες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα ραντεβού των ασθενών.

Αρχικά, η Quantum Radiology ανέφερε ότι είχαν προβλήματα λόγω ενός απρόβλεπτου ζητήματος στην τεχνολογία πληροφορικής τους, αλλά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για μια κυβερνοεπίθεση στους διακομιστές και τα συστήματά τους.

Δεν είναι σαφές εάν τα αρχεία και οι πληροφορίες των ασθενών έχουν διαρρεύσει ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Ωστόσο, η Nepean Radiology προειδοποίησε τους ασθενείς να παραμείνουν επιφυλακτικοί και να προσέχουν για απάτες, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Εάν λάβετε ένα μήνυμα κειμένου που φαίνεται να προέρχεται από το Nepean Radiology, παρακαλούμε να μην κάνετε κλικ σε κανένα σύνδεσμο και να διαγράψετε αμέσως το μήνυμα” ήταν η πληροφορία αναρτήθηκε στο Facebook.

Στον ιστότοπο Scamwatch Australia μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς να αναγνωρίσετε, να αποφύγετε και να αναφέρετε απάτες.

Δείτε ακόμα: Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Ένας εκπρόσωπος της Quantum Radiology ανέφερε ότι συνεργάζονται με γιατρούς που αποστέλλουν ασθενείς, προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς με τις συνεχιζόμενες ανάγκες τους σχετικά με την υγεία, με την ελπίδα να επαναλειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα.

κυβερνοεπίθεση

Προσπαθούμε σκληρά να επαναφέρουμε τα συστήματα σε λειτουργία και θα επαναλειτουργήσουμε μόλις τα συστήματά μας είναι ελεγμένα και λειτουργικά“, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Προβλέπουμε ότι αυτό θα συμβεί κατά την εβδομάδα που αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου. Αναμένουμε να είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε τις επόμενες ημέρες και θα ενημερώσουμε αναλόγως τους γιατρούς.

Ζητούμε θερμά συγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή δυσάρεστη εμπειρία προκάλεσε αυτό το περιστατικό.”

Δείτε επίσης: Staples: Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προσωρινή διακοπή στις online παραγγελίες της

Ένα από τα κύρια αίτια αυξημένου κινδύνου κυβερνοεπιθέσεων στον τομέα της υγείας είναι η αυξημένη χρήση των ψηφιακών συστημάτων και της τεχνολογίας στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Οι υγειονομικοί φορείς χρησιμοποιούν ψηφιακά συστήματα για τη διαχείριση των ασθενών, την αποθήκευση και την κοινοποίηση ιατρικών δεδομένων, καθώς και για την εκτέλεση ιατρικών εξετάσεων και επεμβάσεων. Η χρήση αυτών των τεχνολογιών αυξάνει την ευπάθεια των υγειονομικών φορέων σε κυβερνοεπιθέσεις, καθώς οι επιτιθέμενοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες στην ασφάλεια των συστημάτων.

Ένα άλλο αίτιο αυξημένου κινδύνου κυβερνοεπιθέσεων στον τομέα της υγείας είναι η αξία των ιατρικών δεδομένων στον υπόκοσμο. Τα ιατρικά δεδομένα περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως ιατρική ιστορία, διαγνώσεις, φαρμακευτική αγωγή και προσωπικές πληροφορίες των ασθενών. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απάτες, προσπάθειες εκβιασμού ή πώληση σε κακόβουλους τρίτους. Η αξία αυτών των δεδομένων καθιστά τους υγειονομικούς φορείς στόχο για κυβερνοεπιθέσεις.

Επιπλέον, η έλλειψη επαρκούς κατάρτισης και ευαισθητοποίησης του προσωπικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας αποτελεί αίτιο αυξημένου κινδύνου κυβερνοεπιθέσεων στον τομέα της υγείας. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με τις απειλές των κυβερνοεπιθέσεων και τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή προστασία των συστημάτων και των δεδομένων των υγειονομικών φορέων, καθιστώντας τους ευάλωτους σε επιθέσεις.

Πηγή: westernweekender

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS