ΑρχικήinetΟ CEO της Stellantis λέει ότι τα EVs πρέπει να είναι προσιτά...

Ο CEO της Stellantis λέει ότι τα EVs πρέπει να είναι προσιτά αλλά και κερδοφόρα

Ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, δηλώνει ότι τα (ηλεκτρικά αυτοκίνητα) EVs πρέπει να είναι οικονομικά και κερδοφόρα!

Ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, προειδοποιεί ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να είναι οικονομικά και κερδοφόρα!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, ο ηγέτης πίσω από μάρκες όπως Jeep, Ram, Dodge, Fiat και άλλες, εκφράζει ανησυχία για τις άλλες εταιρείες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για να ελκύσουν αγοραστές από τη μεσαία τάξη, απαιτούνται χαμηλότερες τιμές για τα EVs. Ο Tavares υπογραμμίζει ότι η λύση είναι η μείωση του κόστους, κάτι στο οποίο η Stellantis είναι ικανή. Αναφέρεται σε πιο οικονομικά EVs, όπως το επερχόμενο Citroen e-C3, το οποίο ξεκινά από περίπου 25.000 δολάρια (23.300 ευρώ), και που η Stellantis παρουσιάζει ως το “πρώτο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη”.

Δείτε επίσης: Ζευγάρια DINK: Τι είναι η νέα τάση και γιατί διαφωνεί ο Elon Musk;

Τα νέα EVs χρησιμοποιούν μια παραλλαγή της πλατφόρμας “Smart Car” της Stellantis, η οποία χρησιμοποιείται στην Ινδία για να προσφέρει χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με το Automotive News, ο Tavares αναφέρει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα της Stellantis είναι “κερδοφόρα, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη”, και τα περιθώρια κέρδους από τα EVs πλησιάζουν αυτά των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ΟΕΚ). Στην Ευρώπη, ο Tavares αναφέρει ότι η Stellantis “κοντράρει αντιμέτωπα” με την Tesla για τις πωλήσεις EVs, με την CFO της εταιρείας να δηλώνει ότι η Stellantis ξεπέρασε τη Tesla καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις EVs στην Ευρώπη.

O Carlos Tavares αναφέρει ότι η πρόσφατη συμφωνία με τη Leapmotor θα συμβάλει στην παραγωγή κερδοφόρων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Επεξηγεί ότι συνεργαζόμενοι με τη Leapmotor, η Stellantis ξεκινά με ένα σημείο προμήθειας που είναι περίπου 30% πιο ανταγωνιστικό σε κόστος από οποιαδήποτε άλλη επιλογή στον Δυτικό κόσμο.

O Carlos Tavares αναφέρει ότι η πρόσφατη συμφωνία με τη Leapmotor θα συμβάλει στην παραγωγή κερδοφόρων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Επεξηγεί ότι συνεργαζόμενοι με τη Leapmotor, η Stellantis ξεκινά με ένα σημείο προμήθειας που είναι περίπου 30% πιο ανταγωνιστικό σε κόστος από οποιαδήποτε άλλη επιλογή στον Δυτικό κόσμο.

Ο ηγέτης της εταιρείας επεξηγεί ότι εκείνοι που δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν κέρδη με τα ηλεκτρικά οχήματα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα σύντομα.

Η Stellantis κλείνει γρηγορότερα το χάσμα στην Ευρώπη, όπως αναφέρει ο Tavares, λόγω του ότι ξεκίνησε τις ενέργειες της νωρίτερα. Η εταιρεία θα ξεκινήσει την επίθεσή της στα ηλεκτρικά οχήματα με πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τις μάρκες Ram, Jeep και Fiat.

Η Fiat θα ξεκινήσει με το νέο Fiat 500e στις αρχές του επόμενου έτους. Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι ένα από τα πιο οικονομικά στην αγορά, με αρχικές τιμές κάτω από 33.000 δολάρια. Επιπλέον, θα αποτελεί το ελαφρύτερο ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο στην αγορά, προσφέροντας έως 149 μίλια εύρους.

Η Fiat θα ξεκινήσει με το νέο Fiat 500e στις αρχές του επόμενου έτους. Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι ένα από τα πιο οικονομικά στην αγορά, με αρχικές τιμές κάτω από 33.000 δολάρια. Επιπλέον, θα αποτελεί το ελαφρύτερο ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο στην αγορά, προσφέροντας έως 149 μίλια εύρους. Το ηλεκτρικό μοντέλο έχει ήδη κατακτήσει θέσεις ως ένα από τα κορυφαία ηλεκτρικά οχήματα πωλήσεων στην Ευρώπη, καθώς η Stellantis επιδιώκει να κάνει εντυπωσιακή είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε ακόμα: Η διαρροή του trailer του GTA 6 θέτει τη Rockstar στο επίκεντρο

Η Stellantis θα παρουσιάσει προσιτά ηλεκτρικά αλλά και ακριβότερα μοντέλα.

Με το πρόγραμμα Dare Forward 2030, η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει πλήρη ηλεκτροκίνηση στις πωλήσεις της στην Ευρώπη μέχρι το 2030. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Stellantis προβλέπει ότι το 50% των πωλήσεών της θα αφορά ηλεκτρικά οχήματα.

Η Fiat θα παρουσιάσει το νέο Fiat 500e στις αρχές του επόμενου έτους, το οποίο θα είναι ένα από τα πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά, με αρχικές τιμές κάτω από $33,000 και το χαρακτηριστικό να είναι το ελαφρύτερο ηλεκτρικό επιβατικό όχημα στην αγορά με εύρος έως 149 μίλια.

Η Fiat θα παρουσιάσει το νέο Fiat 500e στις αρχές του επόμενου έτους, το οποίο θα είναι ένα από τα πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά, με αρχικές τιμές κάτω από $33,000 και το χαρακτηριστικό να είναι το ελαφρύτερο ηλεκτρικό επιβατικό όχημα στην αγορά με εύρος έως 149 μίλια.

Το ηλεκτρικό μοντέλο έχει ήδη κατακτήσει ηγετική θέση στις πωλήσεις στην Ευρώπη, καθώς η Stellantis επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ram, από το τέλος του 2024, θα κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό pickup, το Ram 1500 REV, το οποίο θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Ford F-150 Lightning, Rivian R1T και Tesla Cybertruck. Επιπλέον, η Ram ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό εμπορικό βαν ProMaster.

Δείτε επίσης: Windows 11 KB5032288: Βελτιώνει το Copilot AI και διορθώνει σφάλματα

Παρόλο που η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις τιμές για το επερχόμενο ηλεκτρικό pickup, αναμένεται να υπερβεί την αρχική τιμή των $61,000 του Tesla Cybertruck.

Το Jeep Recon, που εμπνέεται από τον θρυλικό Wrangler της μάρκας, περιγράφεται ως "ανθεκτικό και πλήρως ικανό ηλεκτρικό SUV". Διαθέτει χαρακτηριστικά όπως αφαιρούμενες πόρτες και παράθυρα για να διατηρεί την αυθεντική αίσθηση του Wrangler.

Η Jeep, μια ακόμη μάρκα της Stellantis, προετοιμάζεται να παρουσιάσει τα πρώτα της ηλεκτρικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο χρόνο. Τα μοντέλα Jeep Recon και Wagoneer αναμένεται να δώσουν τον τόνο για μια νέα εποχή.

Το Jeep Recon, που εμπνέεται από τον θρυλικό Wrangler της μάρκας, περιγράφεται ως “ανθεκτικό και πλήρως ικανό ηλεκτρικό SUV”. Διαθέτει χαρακτηριστικά όπως αφαιρούμενες πόρτες και παράθυρα για να διατηρεί την αυθεντική αίσθηση του Wrangler.

Το επόμενο ηλεκτρικό όχημα της Jeep θα είναι μια ηλεκτρική έκδοση του πρεμιέρας μοντέλου Wagoneer. Το Jeep Wagoneer S προσφέρει εκτεταμένη αυτονομία με περίπου 600 ίππους. Σύμφωνα με την Jeep, το πρεμιέρα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να καλύψει την απόσταση από τη Νέα Υόρκη έως το Τορόντο με μια πλήρη μπαταρία (περίπου 490 μίλια, σύμφωνα με το Google Maps

Το επόμενο ηλεκτρικό όχημα της Jeep θα είναι μια ηλεκτρική έκδοση του πρεμιέρας μοντέλου Wagoneer. Το Jeep Wagoneer S προσφέρει εκτεταμένη αυτονομία με περίπου 600 ίππους. Σύμφωνα με την Jeep, το πρεμιέρα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να καλύψει την απόσταση από τη Νέα Υόρκη έως το Τορόντο με μια πλήρη μπαταρία (περίπου 490 μίλια, σύμφωνα με το Google Maps).

Πηγή πληροφοριών: https://electrek.co

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS