ΑρχικήinetVolkswagen: Οι παραγγελίες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μειωθεί κατά 50% στην Ευρώπη

Volkswagen: Οι παραγγελίες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μειωθεί κατά 50% στην Ευρώπη

Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ο CFO της Volkswagen ανέφερε ότι οι παραγγελίες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μειωθεί κατά 50% στην Ευρώπη. Η αύξηση των παραγγελιών της VW δεν πληρούσε τις προσδοκίες, με την καθυστέρηση να αποδίδεται σε μια επιβράδυνση στη συνολική αγορά.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024;
Volkswagen

Το Συγκρότημα Volkswagen ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τα 531.500 κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Το μερίδιο των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων της VW ήταν 9% το τρίτο τρίμηνο και συνολικά 7,9% μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία δήλωσε ότι παραμένει στον σωστό δρόμο για να επιτύχει τον (προηγουμένως μειωμένο) ετήσιο στόχο του 8-10%.

Η Ευρώπη αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων για τη Volkswagen, με περισσότερα από 341.000 ηλεκτρικά μοντέλα (+61%) να πωλούνται μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η Κίνα, ο μεγαλύτερος αγοραστής αυτοκινήτων της εταιρείας από άποψη κερδών, ακολούθησε με 117.100 πωλήσεις αυξημένες κατά 4%. Οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 74% φτάνοντας τις 50.300.

Παράλληλα, ο οικονομικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Arno Antlitz, εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τα μέσα ενημέρωσης ότι οι παραγγελίες ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη έχουν μειωθεί σε 150.000. Αυτό αντιπροσωπεύει μια μείωση κατά 50% σε σύγκριση με το περσινό σύνολο των 300.000.

Το 64% των παραδόσεων ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen μέχρι στιγμής φέτος ανήκουν στην Ευρώπη. Παρόλο που οι παραδόσεις αυξήθηκαν ελαφρώς στην Κίνα, σύμφωνα με τον Antlitz, η εταιρεία θα μπορούσε να χάσει μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρις ότου κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα που θα κατασκευάζονται με την XPeng.

Δείτε ακόμα: Volkswagen: Από το 2033 μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη

Παρά τη σημαντική μείωση των παραγγελιών ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με πέρυσι στην Ευρώπη, η Volkswagen άρχισε να παρατηρεί αύξηση στις πωλήσεις κατά το τρίτο τρίμηνο.

ηλεκτρικά οχήματα

Ο Antiliz ανέφερε ότι, αν και η λήψη παραγγελιών ήταν χαμηλότερη από τους στόχους, η ροή παραδόσεων αναμενόταν να συνεχιστεί. Απέδωσε τη χαμηλότερη ζήτηση στη συνολική τάση της αγοράς. Η Hildegard Wortmann, η οποία εποπτεύει το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις της VW, εξήγησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα: “Η λήψη παραγγελιών μας είναι χαμηλότερη από τους φιλόδοξους στόχους μας λόγω της χαμηλότερης από το αναμενόμενο συνολικής τάσης της αγοράς.

Ο εκπρόσωπος της VW απέδωσε την αύξηση της τρίτης τριμηνιαίας ανάπτυξης σε ένα υψηλό backlog που αναμένεται να επεξεργαστεί. Ανέφερε ότι οι ατέλειες στην αλυσίδα εφοδιασμού και τη λογιστική έχουν μεγαλώσει, οδηγώντας σε μείωση των χρόνων παράδοσης.

Η Volkswagen μείωσε τις προβλέψεις της νωρίτερα φέτος από 11% σε ποσοστό πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (ΗΟ) σε 8-10%. Οι δυσκολίες του αυτοκινητοκατασκευαστή οδήγησαν σε μείωση της παραγωγής στη Γερμανία τον περασμένο μήνα λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης. Η εταιρεία ελπίζει ότι τα “ανανεωμένα” ID.4 και ID.5, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις υψηλότερες πωλήσεις της VW, θα βοηθήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν νέο ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρία, προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία εκτός από ένα σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας.

Η Volkswagen παρουσίασε επίσης το νέο της μοντέλο ID.7, το οποίο είναι διαθέσιμο για παραγγελία εδώ και εβδομάδες. Το νέο ηλεκτρικό σεντάν ξεκινά από περίπου $62,000 με αυτονομία WLTC έως 621 χλμ.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Σταματά την παραγωγή συμβατικών οχημάτων μέχρι το 2035

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πτώση των παραγγελιών ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen στην Ευρώπη είναι πιο αισθητή στη Γερμανία. Η Γερμανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτων στην Ευρώπη και η μείωση των παραγγελιών εκεί μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας.

Επιπλέον, η Volkswagen αναφέρει ότι η μείωση των παραγγελιών ηλεκτρικών οχημάτων είναι επίσης αισθητή σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Αυτές οι χώρες είναι επίσης μεγάλες αγορές αυτοκινήτων και η πτώση των παραγγελιών εκεί μπορεί να αποτελεί ανησυχητικό σημάδι για την ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τέλος, η Volkswagen αναφέρει ότι η μείωση των παραγγελιών ηλεκτρικών οχημάτων είναι πιο έντονη σε μη αστικές περιοχές.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS