ΑρχικήYoutubeΠάπυρος που περιέχει το Αιγυπτιακό Βιβλίο των Νεκρών βρέθηκε δίπλα σε μούμιες

Πάπυρος που περιέχει το Αιγυπτιακό Βιβλίο των Νεκρών βρέθηκε δίπλα σε μούμιες

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν έναν εξαιρετικά μακρύ πάπυρο με αποσπάσματα από το θρυλικό Βιβλίο των Νεκρών, δίπλα στους μουμιοποιημένους κατοίκους ενός αρχαίου νεκροταφείου. Το νεκροταφείο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, βρίσκεται στη νεκρόπολη Tuna el-Gebel, χρησίμευσε ως το τελευταίο μέρος ανάπαυσης για ανώτερους αξιωματούχους και ιερείς κατά τη διάρκεια του Νέου Βασιλείου, το οποίο υπήρχε μεταξύ του δέκατου έκτου και του ενδέκατου αιώνα π.Χ.

Δείτε επίσης: Αίγυπτος – Λούξορ: Ανακαλύφθηκε η 3.000 ετών «χαμένη χρυσή πόλη»!

Πάπυρος

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε επίσημα την εντυπωσιακή ανακάλυψη. Μέσα στο νεκροταφείο, έχουν ανακαλυφθεί πολλοί αρχαιολογικοί θησαυροί, από αμουλέτες και κοσμήματα μέχρι λίθινοι και ξύλινοι τάφοι που φιλοξενούν μούμιες. Αυτό το εκπληκτικό εύρημα προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στο αρχαίο παρελθόν. Ανάμεσα στα διατηρημένα σώματα που βρέθηκαν στον χώρο ήταν αυτό του “Jahuti Miss“, που κατείχε τον τίτλο του “επόπτη των ταύρων του Ναού του Άμον”, καθώς και μια μουσικός του ναού με το όνομα “κυρία Nani“.

Οι χαραγμένες πλάκες που βρέθηκαν σε ένα άλλο φέρετρο έδειξαν ότι ανήκε στην “κυρία Ta-de-Isa”, κόρη του “Eret Haru“, του αρχιερέα ενός θεού που ονομαζόταν Δεχούτι. Δίπλα στο φέρετρο τοποθετήθηκαν δύο ξύλινα κιβώτια που περιείχαν βάζα, στα οποία είχαν τοποθετηθεί τα όργανα της νεκρής γυναίκας.

Τα ξύλινα [φέρετρα] έχουν ανθρώπινα σχήματα, μερικά από τα οποία είναι χαραγμένα και βαμμένα. Μέσα υπάρχουν μούμιες σε καλή κατάσταση“, αναφέρει η ανακοίνωση. Ωστόσο, η πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη αφορούσε ένα τμήμα παπύρου που περιείχε αναφορές στο Βιβλίο των Νεκρών.

Δείτε ακόμα: Μυστηριώδες τούνελ μπορεί να οδηγεί στον τάφο της Κλεοπάτρας!

Βιβλίο των Νεκρών

Έχοντας μήκος μεταξύ 13 έως 15 μέτρων, το αρχαίο χαρτί είναι επίσης “σε καλή κατάσταση”, αν και δεν αποκαλύπτονται περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενό του στην ανακοίνωση. Παρά το δημοφιλές όνομά του, το Αιγυπτιακό Βιβλίο των Νεκρών δεν ήταν ένα πραγματικό βιβλίο, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια συλλογή από ξόρκια που είχαν σκοπό να βοηθήσουν τις ψυχές των νεκρών να πλοηγηθούν στη μετά θάνατον ζωή.

Χωρίς καμία τυπική δομή, τάξη ή αφήγηση, τα διάφορα ξόρκια θα μπορούσαν να συναρμολογηθούν σε διάφορους συνδυασμούς και να τα θάψουν δίπλα σε νεκρούς. Δεν έχει βρεθεί ποτέ τάφος με την πλήρη συλλογή των κεφαλαίων.

Οι επωδοί που περιλαμβάνονται στο Βιβλίο των Νεκρών είχαν σχεδιαστεί για να εφοδιάσουν τον νεκρό με φράσεις που θα μπορούσαν να απαγγελθούν για να ξεπεράσουν τα πολλά δόλια όντα που κατοικούσαν στον κάτω κόσμο και έκλεισαν το δρόμο προς τον Όσιρι, στον οποίο έπρεπε να φτάσουν όλα τα άτομα που είχαν πεθάνει για να ζυγίσουν την ψυχή τους.

Δείτε επίσης: Πυραμίδα του Σαχούρε: Ανακαλύφθηκαν κρυμμένοι θάλαμοι

Δυστυχώς, η δήλωση δεν υποδεικνύει ποια ξόρκια ή κεφάλαια περιλαμβάνονταν στον μακροσκελή πάπυρο, ούτε με ποιον θάφτηκε.

Πηγή: iflscience

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS