ΑρχικήinetΟι πρώτοι responders επαινούν το Emergency SOS του iPhone μέσω δορυφόρου

Οι πρώτοι responders επαινούν το Emergency SOS του iPhone μέσω δορυφόρου

Επαινούν το χαρακτηριστικό Έκτακτης Ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου του iPhone: «Πραγματικά σωτήριο»

iPhone SOS δορυφόρος

Με τη σύνδεση μέσω δορυφόρου του iPhone 14, ένα χαρακτηριστικό που πρωτοεμφανίστηκε παράλληλα με το iPhone 14 το προηγούμενο έτος, υπήρξαν αρκετές ιστορίες σχετικά με το πώς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό χρησιμοποιήθηκε στην πραγματική ζωή. Ένα νέο ρεπορτάζ από το Backpacker αυτήν την εβδομάδα προσφέρει μια ματιά πίσω από τα πρακτικά σχετικά με το πώς το χαρακτηριστικό Έκτακτης Ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου του iPhone επηρέασε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κομητεία του Λος Άντζελες.

Δείτε επίσης: Η Apple ίσως εργάζεται ήδη πάνω στην τεχνολογία 6G για τα iPhones

Στο ρεπορτάζ, ο βοηθός διευθυντής του Τμήματος Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες, Mike Leum, αναφέρει ότι υπήρξαν «πάνω από δώδεκα» διασωστικές επιχειρήσεις χάρη στο χαρακτηριστικό Έκτακτης Ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου.

«Αυτό που έχουμε βιώσει είναι ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτό το χαρακτηριστικό. Το πρώτο είναι η άμεση ειδοποίηση που λαμβάνουμε. Οι άνθρωποι έχουν μια ώρα να λάβουν προηγμένη υποστήριξη ζωής για να αυξήσουν την επιβίωσή τους», εξηγεί ο Leum. «Σε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις, οι ζωές των ανθρώπων σώζονταν εκατό τοις εκατό λόγω αυτού του χαρακτηριστικού.»

Ο Leum προσέθεσε επίσης εγκωμιαστικά τη διττή επικοινωνία που παρέχεται από το χαρακτηριστικό:

«Υπάρχουν πολλά υπέροχα πράγματα για αυτό το χαρακτηριστικό – ένα από αυτά είναι ότι είναι ένα διακομιστικό μέσο διπλής κατεύθυνσης», λέει ο Leum. «Έτσι, όταν στέλνουν το 911 text, ο σταθμός μπορεί να απαντήσει και να μάθει πολύ σημαντικές πληροφορίες όπως: «Κάποιος τραυματίστηκε;», «Πόσοι άνθρωποι είναι μαζί σας;», «Υπάρχει κανείς με κάποια ιατρική κατάσταση;».

Παράλληλα, ο Steve Goldsworthy, διευθυντής τεχνολογίας έρευνας και διάσωσης του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες, αποκαλεί το χαρακτηριστικό Έκτακτης Ανάγκης SOS για iPhone μέσω δορυφόρου «μια απόλυτη ανατροπή στο παιχνίδι.» Ειδικότερα, ο Goldsworthy λέει ότι η ακριβής τοποθεσία που παρέχει ένα iPhone σε αυτές τις καταστάσεις μπορεί να σώσει ζωές.

Δείτε επίσης: Το νέο Apple TV meeting app του Zoom χρησιμοποιεί το iPhone σας ως κάμερα

Σε ένα συμβατικό περιβάλλον διάσωσης, εξηγεί ο Goldsworthy, θα μπορούσε να πάρει μια ώρα ή και περισσότερο για κάποιον να βρει υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας και να ζητήσει βοήθεια μετά από μια ατύχημα. Μόλις συνδεθούν με την εφαρμογή επιβοηθητικής τηλεφωνίας, η ομάδα διάσωσης και ανάκαμψης (SAR) πρέπει ακόμα να ανταποκριθεί, πράγμα που απαιτεί ακόμα περισσότερο χρόνο. Η δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου και δορυφόρου εξαλείφει τον ενδιάμεσο, βελτιστοποιώντας δραματικά τους χρόνους ανταπόκρισης σε έκτακτες καταστάσεις.

Όσον αφορά τις ανησυχίες σχετικά με την κατάχρηση ή τις ψευδείς ενεργοποιήσεις, ο Goldsworthy λέει ότι έχει συνεργαστεί στενά με την Apple για να καλλιεργήσει το χαρακτηριστικό. «Εάν λάβουμε μια κλήση SOS, θα το αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά λόγω του ποσοστού επιτυχίας που έχουμε» δηλώνει.

Πηγή: 9to5mac.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS