ΑρχικήinetΤο Twitter επιτρέπει τη διάδοση μίσους για το Ισραήλ και την Γάζα

Το Twitter επιτρέπει τη διάδοση μίσους για το Ισραήλ και την Γάζα

Η εταιρεία του Elon Musk, το X, γνωστό παλιότερα ως Twitter, έχει γίνει αντικείμενο κριτικής για το πρόβλημα της παραπληροφόρησης που επικρατεί στην πλατφόρμα. Επιπλέον, το μίσος στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Musk.

Δείτε επίσης: Η Sony σταματά την ενσωμάτωση του PS5 και PS4 στο Twitter

Twitter

Ωστόσο, η κατάσταση στο X έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την αντίδραση του Ισραήλ με βομβαρδισμούς στη Γάζα. Η παραπληρορφόρηση από επαληθευμένους χρήστες που πληρώνουν 8 δολάρια τον μήνα για να έχουν προτεραιότητα από τον αλγόριθμο έχει ξεφύγει.

Και σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε μόλις την Τρίτη από το Κέντρο Ενάντια στον Ψηφιακό Μίσος (CCDH), το Χ δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται πολύ σε περιεχόμενο που ενδέχεται να είναι επικίνδυνο ή βλαβερό όταν αναφέρεται.

Οι ερευνητές της CCDH συγκέντρωσαν 200 δημοσιεύσεις που περιείχαν μίσος κατά Μουσουλμάνων ή Εβραίων. Για παράδειγμα, ορισμένες από αυτές τις δημοσιεύσεις περιείχαν αντισημιτικές ή ισλαμοφοβικές εικόνες, αρνητική αναφορά στο Ολοκαύτωμα, εξυψωτική αναφορά στους Ναζί ή αποπροσωποποίηση των Παλαιστινίων. Στη συνέχεια, η CCDH ανέφερε αυτές τις δημοσιεύσεις στην εταιρεία Χ και της έδωσε μία εβδομάδα για να αντιδράσει. Η εταιρεία αφαίρεσε μόνο τέσσερις δημοσιεύσεις· 196 από αυτές τις δημοσιεύσεις, δηλαδή το 98%, παραμένουν στην πλατφόρμα.

Το Χ έχει επιδιώξει να πείσει τους διαφημιστές και το κοινό ότι έχει τον έλεγχο επί του μίσους – αλλά η έρευνα μας δείχνει ότι αυτές είναι μόνο άδειες λέξεις“, δήλωσε ο Imran Ahmed, ο CEO και ιδρυτής της CCDH.

Δείτε ακόμα: X (Twitter): Ο μέσος χρήστης περνά πάνω από 32′ την ημέρα στην πλατφόρμα

Στο παρελθόν, ο Musk είχε αντιπαραθέσεις με το CCDH, φτάνοντας ακόμα και να μηνύσει τον οργανισμό για τις αναφορές του. Ωστόσο, το CCDH δεν έχει υποχωρήσει και συνεχίζει να δημοσιεύει μελέτες για την πλατφόρμα και τις αποτυχίες της στην επιτήρηση του περιεχομένου.

μίσος

Το X έχει μοιραστεί μια σειρά από αλλαγές στο πρόγραμμα Community Notes της, την λύση “fact-checking” που επιτρέπει στα μέλη να προσθέτουν πλαίσια αναφοράς στις αναρτήσεις άλλων χρηστών. Ωστόσο, παρατηρείται εξακριβωμένη εξάπλωση παραπληροφόρησης, ανεξάρτητα από αυτές τις ενέργειες της εταιρείας. Ωστόσο το πρόγραμμα δεν αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Αυτό είναι ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα όταν μειώνετε το προσωπικό ασφαλείας και επιτήρησης“, δήλωσε ο Ahmed. “Ο Musk έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για ρατσιστές και έχει επιδιώξει να κάνει αρετή την ατιμωρησία που τους οδηγεί να επιτεθούν, να παρενοχλούν και να απειλούν τις περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Δείτε επίσης: Το X (Twitter) έφερε φωνητικές κλήσεις και βίντεο – κλήσεις

Η μελέτη υποδεικνύει ότι το Twitter μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρητορικής μίσους που σχετίζεται με τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζα με την ενίσχυση των αλγορίθμων της για την ανίχνευση και την αφαίρεση αυτού του περιεχομένου. Αυτό μπορεί να γίνει με την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών μηχανισμών ανίχνευσης και την εκπαίδευση των αλγορίθμων για την αναγνώριση του μίσους και την απομάκρυνσή του από την πλατφόρμα.

Επιπλέον, η μελέτη προτείνει την αύξηση του αριθμού των ανθρώπινων ελέγχων για την αξιολόγηση του περιεχομένου και την επιβολή αυστηρότερων κανόνων για την απομάκρυνση του περιεχομένου μίσους. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων για την αξιολόγηση των αναφορών και την επιβολή κυρώσεων σε χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες.

Επιπλέον, η μελέτη υποδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια από την πλευρά της Twitter. Η εταιρεία θα πρέπει να παρέχει λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το περιεχόμενο μίσους και τις ενέργειες που λαμβάνει για την αντιμετώπισή του. Αυτό θα βοηθήσει στην ενημέρωση των χρηστών και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην πλατφόρμα.

Τέλος, η μελέτη προτείνει την ενεργή συνεργασία με οργανισμούς και ειδικούς στον τομέα της μισαλλοδοξίας και της προπαγάνδας, προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του μισαλλόδοξου λόγου στην πλατφόρμα της Twitter.

Πηγή: mashable

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS