ΑρχικήUpdatesΗ Sony σταματά την ενσωμάτωση του PS5 και PS4 στο Twitter

Η Sony σταματά την ενσωμάτωση του PS5 και PS4 στο Twitter

Η Sony αποφάσισε να σταματήσει την ενσωμάτωση του PlayStation στο Twitter από τις 13 Νοεμβρίου, ακολουθώντας κάτι παρόμοιο που έκανε το Xbox και η Blizzard.

Sony Playstation twitter

Η ενσωμάτωση του Twitter (ή άλλης παρόμοιας πλατφόρμας) στο PlayStation αποτελεί εδώ και καιρό μέρος του λειτουργικού συστήματος, προσφέροντας στους χρήστες έναν γρήγορο και άνετο τρόπο να μοιράζονται στιγμιότυπα οθόνης, βίντεο, επιτεύγματα Trophy και πολλά άλλα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Δυστυχώς, όλα αυτά πρόκειται να σταματήσουν.

“Σύμφωνα με τη Sony, από τις 13 Νοεμβρίου 2023, η ενσωμάτωση με το X δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη στις κονσόλες PlayStation 5 και PlayStation 4. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να προβάλλετε περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο X σε PS5/PS4 και δεν θα έχετε τη δυνατότητα να δημοσιεύετε ή να παρακολουθείτε περιεχόμενο και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το gameplay στο X απευθείας από το PS5/PS4. Επίσης, δεν θα μπορείτε να συνδέσετε έναν λογαριασμό X για να πραγματοποιήσετε αυτές τις ενέργειες.”

Δείτε περισσότερα: Sony: Εξαγοράζει την εταιρεία iSIZE για βελτίωση του cloud streaming

Παρότι η ενσωμάτωση Twitter/X θα γίνει σύντομα παρελθόν για τις κονσόλες PlayStation, η Sony κατευθύνει τους χρήστες σε δύο επιπλέον σελίδες υποστήριξης που περιγράφουν εναλλακτικούς τρόπους για την κοινή χρήση φωτογραφιών. Για παράδειγμα, στο PS5, η εφαρμογή PlayStation μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοινή χρήση φωτογραφιών με φίλους σας, αποθηκεύοντάς τις στη συσκευή σας ή ανεβάζοντάς τες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση της Sony δεν εξηγεί τους λόγους για την αναμενόμενη κατάργηση της ενσωμάτωσης Twitter/X, αλλά σχεδόν σίγουρα σχετίζεται με την απόφαση της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων να επιβάλλει σημαντικά τέλη για τη χρήση του API της νωρίτερα φέτος – μια κίνηση που πιθανότατα θα απαιτούσε από τη Sony να καταβάλει περίπου 42.000 δολάρια ΗΠΑ τον μήνα.

Sony Playstation twitter

Η Microsoft απενεργοποίησε τη δυνατότητα κοινής λήψης από τις κονσόλες Xbox και τον υπολογιστή στο Twitter/X τον Απρίλιο, ενώ η Blizzard αφαίρεσε την ενσωμάτωση του Twitter από το World of Warcraft τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους – λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η πρόσβαση στο API του ιστότοπου κοινωνικών μέσων δεν θα είναι πλέον δωρεάν.

Πηγή: eurogamer.net

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS