ΑρχικήUpdatesΤο WhatsApp λανσάρει τη λειτουργία Voice Chat για μεγάλα groups

Το WhatsApp λανσάρει τη λειτουργία Voice Chat για μεγάλα groups

Το WhatsApp εισάγει μια νέα δυνατότητα φωνητικής συνομιλίας (Voice Chat) για μεγάλες ομάδες, παρόμοια με τη λειτουργία του Discord, ανακοίνωσε η εταιρεία που ανήκει στη Meta τη Δευτέρα. Η νέα δυνατότητα σχεδιάστηκε για να είναι λιγότερο ενοχλητική από μια ομαδική κλήση, η οποία ειδοποιεί κάθε μέλος σε μια ομάδα. Οι φωνητικές συνομιλίες ξεκινούν αθόρυβα χωρίς καμία κλήση, με μια φυσαλίδα στο εσωτερικό της συζήτησης που πατάτε για να συμμετάσχετε.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Hackers κρατούν τηλέφωνα ομήρους για λύτρα

Η δυνατότητα σας επιτρέπει να μιλήσετε με όποιον μπορεί να συμμετάσχει, ενώ σας επιτρέπει να συνεχίσετε την ανταλλαγή μηνυμάτων με αυτούς που δεν μπορούν. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε γρήγορα, να τερματίσετε την κλήση ή να αποστείλετε μήνυμα στην ομάδα χωρίς να αφήσετε τη φωνητική συνομιλία κάνοντας κλικ στα call controls στο επάνω μέρος της συζήτησης.

Η εταιρεία θα λανσάρει τις φωνητικές συνομιλίες παγκοσμίως για μεγάλες ομάδες τις επόμενες εβδομάδες, ξεκινώντας από εκείνες που έχουν 33 άτομα ή περισσότερα. Το WhatsApp σημειώνει ότι προστατεύει τα voice chats με προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση end-to-end.

Οι φωνητικές συνομιλίες (voice chats) στο WhatsApp λειτουργούν ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο με παρόμοιες λειτουργίες σε Discord, Telegram και Slack, καθώς επιτρέπουν σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων να συνδεθούν μέσω voice chat.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύψουν την τοποθεσία τους

WhatsApp Voice Chat

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται καθώς το WhatsApp τους τελευταίους μήνες προσθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα του. Η εταιρεία πρόσφατα εισήγαγε τη δυνατότητα για τους χρήστες να χρησιμοποιούν δύο λογαριασμούς ταυτόχρονα. Επίσης, ξεκίνησε την υποστήριξη κωδικού πρόσβασης στο Android, μαζί με μια νέα λειτουργία “Flows” για να ενισχύσει την εμπειρία αγορών της επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν πράγματα όπως επιλογή θέσης σε μια πτήση ή την κράτηση ραντεβού χωρίς να βγαίνουν από την εφαρμογή.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Επιβεβαιώνει σχέδια για διαφημίσεις αλλά όχι στα εισερχόμενα

Η κυκλοφορία έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από την δήλωση του Διευθυντή της Meta, Mark Zuckerberg, που μοιράστηκε την άνοδο της επίδοσης της εταιρείας.

Για το τρίτο τρίμηνο του 2023 οι χρήστες και οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν περισσότερο από 600 εκατομμύρια φορές την ημέρα στις πλατφόρμες της.

Ο Zuckerberg σημείωσε ότι η οικογένεια εφαρμογών και άλλα έσοδα ανήλθαν σε 293 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 53% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της πλατφόρμας WhatsApp Business.

Πηγή: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS