ΑρχικήinetΤεχνολογία OLED στα iPad Pro: Τελευταία Νέα και Προγνώσεις

Τεχνολογία OLED στα iPad Pro: Τελευταία Νέα και Προγνώσεις

Η παραγωγή των OLED οθονών που σχεδιάζονται για της επόμενης γενιάς iPad Pro θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024, αναφέρει το Korea Herald.

Δείτε επίσης: Νέες Δυνατότητες στο Final Cut Pro για Mac και iPad

Πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα και μιλώντας στο Korea Herald υποστηρίζουν ότι η LG Display πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή OLED για το νέο ‌iPad Pro‌ τον επόμενο Φεβρουάριο στο εργοστάσιό της στην περιοχή Paju, επαρχία Gyeonggi – ένα χρονοδιάγραμμα περίπου τρεις μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Οι οθόνες αναμένεται να είναι τρεις φορές πιο ακριβές από αυτές που χρησιμοποιούνται στα iPhone, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε υψηλότερες τιμές για τους πελάτες. Οι πληροφορίες συνάδουν κατά κύριο λόγο με ένα ρεπορτάζ από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τρέχουσα 11-ιντσών έκδοση του ‌iPad Pro‌ είναι εξοπλισμένη με LCD οθόνη, ενώ η 12.9-ιντσών έκδοση διαθέτει mini-LED φωτισμό για αυξημένη φωτεινότητα και υψηλότερο λόγο αντίθεσης. Η τεχνολογία OLED θα εξαλείψει την ανάγκη για backlighting, με οφέλη περιλαμβάνοντας ακόμα υψηλότερο λόγο αντίθεσης με πιο βαθιά μαύρα, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και άλλα. Αναμένεται η χρήση πολύ λεπτών υβριδικών OLED οθονών με συνδυασμό ευέλικτων και σταθερών υλικών, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στα επόμενα μοντέλα ‌iPad Pro‌ να είναι ελαφρώς λεπτότερα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε το νέο Apple Pencil με USB-C

Η Apple αναμένεται να ζητήσει περίπου 10 εκατομμύρια OLED οθόνες για το iPad το 2024. Η LG αναμένεται να παρέχει περίπου το 60% των OLED οθονών, με το υπόλοιπο μέρος να παρέχεται από τη Samsung, η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί μόνο στο μοντέλο 11 ιντσών. Η παραγωγή των οθονών για την επόμενη γενιά ‌iPad Pro‌ αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της LG Displays το επόμενο έτος. Επί του παρόντος, η LG και η Samsung φαίνεται να ολοκληρώνουν τις διαπραγματεύσεις των τιμών με την Apple.

Εκτός από την τεχνολογία OLED για την οθόνη, τα μοντέλα της επόμενης γενιάς ‌iPad Pro‌ αναμένεται να διαθέτουν ελαφρώς μεγαλύτερες οθόνες, τον επεξεργαστή M3 και ένα ανασχεδιασμένο Magic Keyboard accessory.

OLED iPad

Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, προβλέπει ότι τα νέα μοντέλα ‌iPad Pro‌ θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, που καλύπτει το διάστημα από Απρίλιο έως Ιούνιο.

Πηγή: macrumors.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS