ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαPrada: Αναλαμβάνει σχεδιασμό διαστημικών στολών για τη NASA

Prada: Αναλαμβάνει σχεδιασμό διαστημικών στολών για τη NASA

Ο γνωστός οίκος μόδας Prada αναλαμβάνει τον σχεδιασμό των νέων διαστημικών στολών για την NASA, εξασφαλίζοντας στους αστροναύτες στυλ και κομψότητα κατά την πτήση τους.

Prada NASA

Ο ιταλικός οίκος μόδας Prada συνεργάζεται με την εμπορική διαστημική εταιρεία Axiom Space για να σχεδιάσει τις νέες διαστημικές στολές της NASA για την αποστολή Artemis III το 2025. Έτσι, οι αστροναύτες θα μπορούν να πετούν στο διάστημα με στυλ και κομψότητα. Η συνεργασία αυτή ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την Prada και την Axiom Space.

Δείτε ακόμη: NASA: Έφερε στη Γη 250 γραμμάρια σκόνης από τον αστεροειδή Bennu

Η αποστολή Artemis III σηματοδοτεί την πρώτη αποστολή στη σελήνη με πλήρωμα μετά το Apollo 17 τον Δεκέμβριο του 1972. Αυτή η ιστορική αποστολή θα γίνει μάρτυρας της πρώτης γυναίκας που θα προσγειωθεί στο φεγγάρι. Ένα σημαντικό βήμα προς την εξερεύνηση του διαστήματος και την κατανόηση του σύμπαντος.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Prada για τη δημιουργία της διαστημικής στολής Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU)”, δήλωσε ο Michael Suffredini, Διευθύνων Σύμβουλος της Axiom Space, στο δελτίο τύπου του.

Η τεχνολογική εμπειρία της Prada, μέσω της χρήσης πρώτων υλών, κατασκευαστικών τεχνικών και καινοτόμων σχεδιαστικών ιδεών, θα επιφέρει την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών που είναι κρίσιμης σημασίας για τη διασφάλιση όχι μόνο της άνεσης των αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης, αλλά και της διατήρησης των ανθρώπινων παραγόντων που απουσιάζουν από τις παλιού τύπου διαστημικές στολές.

Οι καινούργιες στολές AxEMU παρέχουν εξειδικευμένα εργαλεία και σχεδιαστικά στοιχεία που επιτρέπουν στους αστροναύτες να αναπτύξουν μεγαλύτερες δυνατότητες για την εξερεύνηση του διαστήματος και την επιστημονική έρευνα. Παράλληλα, προστατεύονται από το αντίξοο περιβάλλον, επιτρέποντάς τους να ζουν και να εργάζονται γύρω από το φεγγάρι με ασφάλεια.

Δείτε ακόμη: Η NASA δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τους εξωγήινους

Το 1974, η NASA αποκάλυψε ότι οι διαστημικές στολές της είναι απίστευτα ακριβές, με κόστος που ανέρχεται από 15 έως 22 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές του Insider.

Η NASA ανέθεσε στην Axiom Space τον Ιούνιο του 2022 την κατασκευή των πιο πρόσφατων διαστημικών στολών της, έχοντας ήδη δαπανήσει 420 εκατομμύρια δολάρια από το 2017 στην προσπάθειά της να αναπτύξει τις δικές της στολές.

Prada NASA

Ένα πρωτότυπο του AxEMU σε σκούρο γκρι και πορτοκαλί αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο, αλλά η τελική έκδοση θα είναι λευκή.

Πηγή: businessinsider.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS