ΑρχικήinetΔελτίο Τύπου της COSMOTE για την υπόθεση παρακολούθησης Κύρτσου και Τέλλογλου

Δελτίο Τύπου της COSMOTE για την υπόθεση παρακολούθησης Κύρτσου και Τέλλογλου

Πριν λίγη ώρα κυκλοφόρησε ένα δημοσιεύμα από την Euractiv το οποίο αναφέρει η ΑΔΑΕ, κατάφερε να διαπιστώσει και επίσημα την παρακολούθηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, καθώς και αυτήν του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, από την ΕΥΠ. Η Cosmote κυκλοφόρησε ένα δελτίο τύπου και απαντά στο δημοσιεύμα που αναφέρει ότι προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα της ΑΔΑΕ.

COSMOTE

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πηγές αναφέρουν στο Euractiv ότι η ΑΔΑΕ επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου την εταιρεία Cosmote.

Το ευρωπαϊκό μέσο αναφέρει ότι η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος, αναφέρει το Euractiv, αναφερόμενο προφανώς στον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής. Επίσης η εταιρεία Cosmote, φέρεται να τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για να λάβει εντολές.

Η COSMOTE απάντα στους παραπάνω ισχυρισμούς και λέει: “Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην COSMOTE και σε σχετικό έλεγχο της ΑΔΑΕ, η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της. Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται. Η COSMOTE συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS