ΑρχικήinetΟ Panos Panay αποχωρεί από τη Microsoft για την Amazon

Ο Panos Panay αποχωρεί από τη Microsoft για την Amazon

Είναι επίσημο: Ο Panos Panay, πρώην υπεύθυνος προϊόντων της Microsoft, πηγαίνει στην Amazon. Σε μια ανακοίνωση την Τετάρτη, ο CEO της Amazon, Andy Jassy, ανακοίνωσε ότι ο Panos Panay θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο αρχηγό του τμήματος hardware, Dave Limp, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που αναφέρθηκαν από το Bloomberg μετά την ανακοίνωση της Microsoft για την αποχώρηση του Panos.

Panos Panay

«Ως ισχυρός κατασκευαστής προϊόντων και εφευρέτης που έχει βαθιά εμπειρία τόσο σε hardware όσο και σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ο Panos θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον οργανισμό των συσκευών και των υπηρεσιών μας που προχωρά», γράφει ο Jassy σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους.

Ο Panay θα ξεκινήσει στην Amazon στο τέλος του Οκτωβρίου, με τον Limp να συνεργάζεται μαζί του για τους επόμενους μήνες για να τον βοηθήσει να μεταβεί στο ρόλο. Ο Panay εργαζόταν στη Microsoft για σχεδόν 20 χρόνια, επικεφαλής μεγάλων έργων όπως η σειρά των προϊόντων Microsoft Surface και το λειτουργικό σύστημα Windows της εταιρείας. Ο Yusuf Mehdi, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ για τους καταναλωτές της Microsoft, αναλαμβάνει τη θέση του Panay.

Παράλληλα, η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία που ανήκει στον πρώην CEO της Amazon, Jeff Bezos, μόλις ανακοίνωσε ότι ο Limp αναλαμβάνει ως CEO τον Δεκέμβριο. Ο Limp αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι αποχωρεί από το ρόλο του τον Αύγουστο, όπου εποπτεύει τις συσκευές Echo και το έξυπνο βοηθό Alexa.

Η αποχώρηση του Panay από τη Microsoft ήταν σχετικά απρόσμενη. Έλαβε χώρα λίγο πριν από την προγραμματισμένη του εμφάνιση στην εκδήλωση Surface και AI της εταιρείας στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS