ΑρχικήsecurityΔημοσιογράφοι και συγγραφείς στοχοποιούνται από phishing emails

Δημοσιογράφοι και συγγραφείς στοχοποιούνται από phishing emails

Δημοσιογράφοι και συγγραφείς στοχοποιούνται από phishing emails.

Η Αssociated Ρress εξέδωσε μια προειδοποίηση μετά τις επιθέσεις phishing που ακολούθησαν τη διαρροή δεδομένων του AP Stylebook.

phishing

Μια ειδοποίηση που εστάλη από την εταιρεία επιβεβαιώνει μια παραβίαση του Stylebooks.com, μιας ιστοσελίδας τρίτων, μεταξύ 16 Ιουλίου και 22 Ιουλίου 2023. Είχε ενημερωθεί για τις επιθέσεις phishing στις 20 Ιουλίου.

Η οργάνωση ήταν γρήγορη στην ενέργεια, εκδίδοντας μια σειρά προειδοποιήσεων και συμβουλών κυβερνοασφάλειας για την προστασία των πελατών της, καθώς και για την πρόσβαση στις υπηρεσίες παρακολούθησης πιστοληπτικού κινδύνου.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση, η προσωπική ταυτοποίηση πελατών που ήταν αποθηκευμένη σε μια παλαιότερη έκδοση της ιστοσελίδας AP Stylebook είχε προσπελαστεί, παρέχοντας στον χάκερ πρόσβαση σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την εκτέλεση μιας επίθεσης phishing.

Είναι αναμενόμενο ότι οι χάκερ έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες πελατών, όπως ονόματα, πλήρεις διευθύνσεις με ταχυδρομικούς κώδικες, αναγνωριστικά χρηστών και αριθμούς τηλεφώνων. Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι μπορεί επίσης να έχουν παραβιαστεί οι αριθμοί Κοινωνικής Ασφάλισης ή οι αριθμοί Φορολογικού Μητρώου.

Οι πελάτες που θα απαιτούσαν συνήθως πρόσβαση στο Stylebook περιλαμβάνουν δημοσιογράφους και άλλους συγγραφείς.

Το Associated Press επιβεβαίωσε ότι η τρέχουσα και ενεργή έκδοση του ιστότοπου δεν έχει επηρεαστεί και ότι η παλιά έκδοση, μαζί με τον ψεύτικο ιστότοπο που οδήγησε τους πελάτες να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους, έχουν αποσυρθεί.

Γενικότερα, οι χρήστες του Διαδικτύου θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την παρακολούθηση συνδέσμων, εκτός και αν είναι βέβαιοι για τον αποστολέα ή το domain, προκειμένου να προστατευθούν από απάτες phishing. Η χρήση επιπλέον μέτρων ασφαλείας λογαριασμού, όπως η διπλή πιστοποίηση, συμβάλλει επίσης στην ασφάλεια των διαδικτυακών λογαριασμών.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS