ΑρχικήinetΗ αναζήτηση AI της Google αποκτά περισσότερα βίντεο και καλύτερους συνδέσμους

Η αναζήτηση AI της Google αποκτά περισσότερα βίντεο και καλύτερους συνδέσμους

Google SGE

Η δημιουργική εμπειρία αναζήτησης της Google με AI θα αποκτήσει ένα μεγάλο νέο χαρακτηριστικό: εικόνες και βίντεο. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία SGE (Search Generative Experience) που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη στο Search Labs, θα αρχίσετε τώρα να βλέπετε περισσότερα πολυμέσα στο πολύχρωμο πλαίσιο περίληψης στην κορυφή των αποτελεσμάτων της αναζήτησής σας. Η Google εργάζεται επίσης για να κάνει αυτό το πλαίσιο περίληψης να εμφανίζεται πιο γρήγορα και να προσθέτει περισσότερα συμφραζόμενα στους συνδέσμους που τοποθετεί στο πλαίσιο.

Δείτε επίσης: Η Google προειδοποιεί ξανά ότι θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς τον Δεκέμβριο

Η SGE μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε φάση “πειράματος”, αλλά είναι ξεκάθαρα το μέλλον της Αναζήτησης Google. “Μας δίνει πραγματικά την ευκαιρία, τώρα, να μην περιοριζόμαστε πάντα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η αναζήτηση πριν”, δήλωσε ο CEO Sundar Pichai στην πιο πρόσφατη κλήση για τα κέρδη της Alphabet. “Μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί”. Στη συνέχεια δήλωσε ότι “με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα είναι απλώς ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η αναζήτηση”.

Η εξαγορά της SGE εγείρει τεράστια, δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του διαδικτύου, αλλά είναι επίσης ένα δύσκολο προϊόν για να το πετύχεις σωστά. Η Google δεν προσπαθεί πλέον απλώς να βρίσκει καλούς συνδέσμους για εσάς κάθε φορά που κάνετε αναζήτηση – προσπαθεί να συνθέτει και να παράγει σχετικές, αληθινές, χρήσιμες πληροφορίες. Ειδικά το βίντεο θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ εδώ: Η Google έχει ενσωματώσει το YouTube όλο και περισσότερο στα αποτελέσματα αναζήτησης με την πάροδο των ετών, συνδέοντας με ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο ή στιγμή μέσα σε ένα βίντεο που μπορεί να σας βοηθήσει με το ερώτημα “γιατί το στεγνωτήριό μου κάνει αυτόν τον θόρυβο”.

Η ανάδειξη και η πλαισίωση των συνδέσμων θα εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας για τη Google, εάν η SGE πρόκειται να λειτουργήσει. Τώρα θα εμφανίζει τις ημερομηνίες δημοσίευσης δίπλα στα τρία άρθρα στο πλαίσιο σύνοψης σε μια προσπάθεια να “σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα πόσο πρόσφατες είναι οι πληροφορίες από αυτές τις ιστοσελίδες”, δήλωσε η Google σε μια ανάρτηση στο blog που ανακοινώνει τα νέα χαρακτηριστικά. Το 9to5Google παρατήρησε επίσης ότι η Google πειραματίζεται με την προσθήκη συνδέσμων in-line στην περίληψη AI, αν και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πρόκειται απλώς για δοκιμή. Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ του να σας δώσουμε τις πληροφορίες που αναζητούσατε και να σας βοηθήσουμε να τις βρείτε μόνοι σας – και όλες οι επιπτώσεις και των δύο αυτών αποτελεσμάτων – είναι για πάντα ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα στο πλαίσιο της Αναζήτησης Google.

Πρόταση: Οι προγραμματιστές browser αντιδρούν στο WEI API της Google

Το να γίνει το SGE πιο γρήγορο θα πάρει επίσης λίγο χρόνο στην Google. Όλα αυτά τα εργαλεία που βασίζονται σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, από το SGE και το Bing έως το ChatGPT και το Bard, χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα για να δημιουργήσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, και στον κόσμο της αναζήτησης, κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου έχει σημασία. Τον Ιούνιο, η Google δήλωσε ότι είχε μειώσει το χρόνο φόρτωσης στο μισό. Η SGE εξακολουθεί να είναι πολύ αργή. Είναι πάντα το τελευταίο πράγμα που φορτώνει στη σελίδα με μεγάλη διαφορά.

Είναι ιδιαίτερα βολικό για όλες τις ερωτήσεις του τύπου “πού να πάω” και “τι να δω”, όπου δεν υπάρχει σωστή απάντηση, αλλά απλώς αναζητούμε ιδέες και επιλογές. Οπλισμένο με περισσότερες πηγές, περισσότερα μέσα ενημέρωσης και περισσότερα συμφραζόμενα, το SGE μπορεί να αρχίσει να υποκαθιστά ακόμη περισσότερο τους 10 μπλε συνδέσμους.

Διαβάστε επίσης: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ο νέος γιατρός μας. Αντίο Dr Google!

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS