ΑρχικήinetMercedes-Benz: Υιοθετεί το πρότυπο φόρτισης NACS της Tesla

Mercedes-Benz: Υιοθετεί το πρότυπο φόρτισης NACS της Tesla

Η Mercedes-Benz ακολουθεί το πρότυπο φόρτισης της Tesla που χρησιμοποιείται στη Βόρεια Αμερική, και δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που το έχει κάνει. Από το 2024, τα ηλεκτρικά Mercedes θα μπορούν να φορτίζουν στους σταθμούς φόρτισης της Tesla (Supercharger) στη Βόρεια Αμερική. Η Mercedes ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το δίκτυο της φόρτισης των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική με περισσότερους από 2.500 φορτιστές υψηλής ισχύος που θα εγκατασταθούν με τους πρώτους σταθμούς να ανοίγουν το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Δείτε επίσης: Η Mercedes-Benz φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητά της

Mercedes-Benz

Η Mercedes συνεργάζεται με τις Ford, GM, Rivian, Volvo και Polestar για να ακολουθήσουν το Βορειοαμερικανικό Πρότυπο Φόρτισης. Οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Βόρειας Αμερικής, που είναι οι Volkswagen, BMW, Hyundai, Toyota, Honda, Stellantis και Jaguar Land Rover της Tata, δεν προσφέρουν ακόμα συμβατότητα με το NACS. Σε αρκετές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Τέξας και του Κεντάκι, απαιτείται από τους σταθμούς φόρτισης που χρηματοδοτούνται από την πολιτεία να χρησιμοποιούν το NACS.

Δείτε ακόμα: Rivian: Παύση στα σχέδια κατασκευής EV με Mercedes-Benz

Ο Tim De Chant του TechCrunch ανέφερε ότι το δίκτυο φόρτισης NACS αποκτά δημοτικότητα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να το συνδέσουν με το δίκτυο φόρτισης της Tesla.

Από το 2024, η Mercedes-Benz θα διαθέτει έναν προσαρμογέα NACS που θα επιτρέπει τη σύνδεση των υπαρχόντων ηλεκτρικών οχημάτων CCS BEV της εταιρείας. Στο μέλλον, από το 2025 και μετά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα εξοπλίζουν τα οχήματά τους στη Βόρεια Αμερική με θύρα NACS.

Δείτε επίσης: Mercedes-Benz: Κυκλοφορεί έκδοση AMG υψηλών επιδόσεων για το ηλεκτρικό EQE

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναπτύξει το δικό της δίκτυο φόρτισης με πάνω από 2.000 σημεία φόρτισης και 10.000 φορτιστές σε περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Κίνας και άλλες σημαντικές αγορές έως το 2030. Αυτό είναι ένα μέρος του υπάρχοντος δικτύου Supercharger της Tesla. Από τον Απρίλιο του 2023, υπήρχαν 45.000 φορτιστές σε όλο τον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS