ΑρχικήinetΗ Amazon θα χρησιμοποιήσει μικρές επιχειρήσεις για να βοηθήσουν στην παράδοση πακέτων...

Η Amazon θα χρησιμοποιήσει μικρές επιχειρήσεις για να βοηθήσουν στην παράδοση πακέτων στις ΗΠΑ

Η Amazon θα χρησιμοποιήσει μικρές επιχειρήσεις για να βοηθήσουν στην παράδοση πακέτων στις ΗΠΑ.

Ένα τοπικό κατάστημα μπορεί να παραδώσει την επόμενη παραγγελία που κάνατε στο Amazon. Η εταιρεία ενημέρωσε το Axios ότι λανσάρει ένα σύστημα Amazon Hub Delivery, το οποίο θα χρησιμοποιεί μικρές επιχειρήσεις σε 23 πολιτείες (συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον) για την εκτέλεση των αποστολών στους πελάτες. Οι επιχειρήσεις αυτές χρειάζονται ασφαλείς χώρους αποθήκευσης και πρέπει να παραδίδουν κατά μέσο όρο τριάντα δέματα κάθε μέρα, εκτός των ημέρων των αργιών. Ωστόσο, η Amazon δεν είναι περιοριστική όσον αφορά τους τύπους των επιχειρήσεων που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα: καφετέριες, ανθοπωλεία και άλλες πολλές επιχειρήσεις μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δείτε επίσης: Amazon: Καταργεί τις φωνές διασημοτήτων για την Alexa

Το Hub Delivery είναι τελικά μια επέκταση προηγούμενων πρωτοβουλιών: η Amazon παρουσίασε το σύστημα “I Have Space” στην Ινδία το 2015 και το επέκτεινε στην Ιαπωνία και την Ισπανία. Ένα αμερικανικό πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη του 2020, με έμφαση στη βελτίωση της παράδοσης για τους πελάτες της υπαίθρου. Αυτή η νέα προσέγγιση καλύπτει πλέον πάνω από 20 μεγάλες πόλεις, όπως η Βοστώνη, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Δείτε επίσης: Amazon: Πρόστιμο $30 εκατ. λόγω Ring και Alexa

Τα κίνητρα είναι ξεκάθαρα: η Amazon επιτυγχάνει πιο αξιόπιστες παραδόσεις μεταφορτώνοντας τις αποστολές του “last mile” σε μικρές επιχειρήσεις αντί να βασίζεται αποκλειστικά σε εξειδικευμένους ταχυμεταφορείς. Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, με τη σειρά τους, μπορούν να αναπτυχθούν και να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Amazon Beryl Tomay. Το Axios εκτιμά ότι, με ετήσιες αποδοχές 27.000 δολαρίων, η Amazon πληρώνει περίπου 2,50 δολάρια ανά πακέτο. Ο διαδικτυακός λιανοπωλητής ελπίζει να συνεργαστεί με 2.500 οδηγούς μικρών επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του 2023.

Amazon Hub Delivery

Δείτε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε το Amazon Echo Pop

Η στρατηγική αυτή έρχεται μήνες αφότου η Amazon ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις, καθώς η ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19 και η ασταθής οικονομία έχουν μειώσει τα κέρδη. Έρχεται επίσης εν μέσω εργατικών καταγγελιών, οι οποίες περιλαμβάνουν παλαιότερες καταγγελίες για κατάχρηση των φιλοδωρημάτων των οδηγών της Flex. Το Hub Delivery θεωρητικά βοηθά την Amazon όχι μόνο να μειώσει το κόστος αλλά και να ελαχιστοποιήσει τις εργατικές διαμάχες που μπορεί να προκύψουν με την απασχόληση δικών της εργαζομένων για τη μεταφορά. Ο τεχνολογικός γίγαντας δεν αποστρέφεται εντελώς τη χρήση του δικού του προσωπικού- εξακολουθεί να δεσμεύεται να αγοράσει περίπου 100.000 φορτηγάκια παράδοσης Rivian για να μεταφέρει τα πακέτα στους πελάτες.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS