ΑρχικήsecurityΗ ScanSource ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Η ScanSource ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Ο πάροχος τεχνολογίας ScanSource ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα επίθεσης ransomware, η οποία επηρέασε ορισμένα από τα συστήματα, τις επιχειρηματικές λειτουργίες και τις πύλες πελατών του.

ScanSource

Η ScanSource είναι ένας πάροχος υπηρεσιών cloud και Software-as-a-Service (SaaS) συνδεσιμότητας και δικτυακών επικοινωνιών με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος προσφέρει επίσης εξειδικευμένες λύσεις Point-of-Sale (PoS) και πληρωμών, ασφάλειας και αυτόματης ταυτοποίησης και καταγραφής δεδομένων (AIDC).

Η εταιρεία είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του παρόχου υπηρεσιών cloud Intelisys και της εκπαιδευτικής πλατφόρμας, καθώς και του διανομέα cloud και του παρόχου διαχειριζόμενων υπηρεσιών intY.

Ξεκινώντας γύρω στις 15 Μαΐου, οι πελάτες του ScanSource επικοινώνησαν με την BleepingComputer λέγοντας ότι δεν είχαν πλέον πρόσβαση στις πύλες πελατών και τους ιστότοπους της εταιρείας, ανησυχώντας ότι υπέστησαν κυβερνοεπίθεση.

Χθες, η ScanSource επιβεβαίωσε ότι είχε υποστεί επίθεση ransomware στις 14 Μαΐου 2020, η οποία επηρέασε ορισμένα από τα συστήματά της.

Η εταιρεία άρχισε να εφαρμόζει το σχέδιο αντιμετώπισης του συμβάντος, συμπεριλαμβανομένης της ειδοποίησης των αρχών επιβολής του νόμου και της προσφυγής στη βοήθεια επαγγελματιών της εγκληματολογίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Αυτοί οι εμπειρογνώμονες βοηθούν στη συνεχιζόμενη έρευνα και συμβάλλουν στην εφαρμογή στρατηγικών για την ελαχιστοποίηση των λειτουργικών διαταραχών που προκλήθηκαν από το περιστατικό.

Ο αντίκτυπος της κυβερνοεπίθεσης ήταν σημαντικός, καθώς η εταιρεία προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες την προσεχή περίοδο, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική και τη Βραζιλία.

Η τεχνολογική εταιρεία, μια οντότητα του Fortune 1000 που διαπραγματεύεται στο NASDAQ, κατέγραψε σήμερα πτώση 1,42% στην τιμή της μετοχής της, πιθανώς ως αποτέλεσμα της αποκάλυψης της κυβερνοεπίθεσης.

Τη στιγμή της δημοσίευσης, δεν είναι γνωστό ποια επιχείρηση ransomware βρίσκεται πίσω από την επίθεση ή αν έχουν κλαπεί δεδομένα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS