ΑρχικήinetStability AI: Τα νέα εργαλεία Stable Animation SDK και StableStudio

Stability AI: Τα νέα εργαλεία Stable Animation SDK και StableStudio

Η Stability AI δημιουργεί θόρυβο στον κόσμο της Τ.Ν. με την τελευταία της κυκλοφορία, το StableStudio και το Stable Animation SDK.

Η Stability AI, η startup εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την Stable Diffusion, παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα νέο εργαλείο που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν κινούμενα σχέδια χρησιμοποιώντας μόνο μια προτροπή κειμένου. Παράλληλα, η εταιρεία δημιουργεί την πλατφόρμα StableStudio!

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα δήλωσε ότι το νέο εργαλείο, το Stable Animation SDK, έχει σχεδιαστεί για καλλιτέχνες και προγραμματιστές για να εφαρμόζουν τα πιο προηγμένα μοντέλα Stable Diffusion “για να δημιουργούν εκπληκτικά κινούμενα σχέδια”

Η Stability AI δηλώνει ότι τα κινούμενα σχέδια μπορούν να δημιουργηθούν με μία από τις τρεις μεθόδους: γράφοντας προτροπές χωρίς εικόνες, χρησιμοποιώντας μια αρχική εικόνα ή χρησιμοποιώντας ένα αρχικό βίντεο.

Stability AI: Τα νέα εργαλεία Stable Animation SDK και StableStudio
Stability AI: Τα νέα εργαλεία Stable Animation SDK και StableStudio

Δείτε επίσης: Spotify: Το AI feature “DJ” έρχεται σε Ηνωμένο Βασίλειο & Ιρλανδία

Με άλλα λόγια, ένας χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα ενός δράκου ή ενός ηλιοβασιλέματος πληκτρολογώντας μόνο μερικές λέξεις-κλειδιά. Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν ορισμένα χαρακτηριστικά ή παραμέτρους, όπως το χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος και την υφή της κινούμενης εικόνας.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μοντέλα Stable Diffusion, συμπεριλαμβανομένων των Stable Diffusion 2.0 και Stable Diffusion XL, για να δημιουργήσουν κινούμενα σχέδια.

“Αποστολή μας είναι να οικοδομήσουμε τα θεμέλια για την ενεργοποίηση των δυνατοτήτων της ανθρωπότητας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stability AI, Emad Mostaque, σε δήλωσή του. “Με το Stable Animation SDK, δίνουμε στους χρήστες έναν νέο τρόπο για να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους χρησιμοποιώντας το generative AI. Είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι καταπληκτικά πράγματα θα δημιουργήσουν οι άνθρωποι με αυτό το εργαλείο!”

Οι χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν αυτό το νέο εργαλείο πρέπει να εκτελέσουν μερικά επιπλέον τεχνικά βήματα, σε αντίθεση με εκείνα του DALL-E ή του Bing Image Creator.

Επιπρόσθετα την Τετάρτη, η Stability AI ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία της πλατφόρμας StableStudio. Ουσιαστικά, αυτή η πλατφόρμα είναι μια “ανοιχτού κώδικα” απόδοση του τρέχοντος DreamStudio της εταιρείας που χρησιμοποιεί τη γεννήτρια εικόνων Stable Diffusion AI. Η νέα πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη γεννήτρια εικόνων Stable Diffusion XL της εταιρείας και το προς το παρόν περιορισμένο γλωσσικό μοντέλο της που ονομάζεται StableLM. Η εταιρεία δήλωσε ότι εξακολουθεί να εργάζεται σε μια έκδοση της διεπαφής συνομιλίας StableVicuna για το StableLM, την οποία θα προσθέσει τελικά στο StableStudio.

Stability AI: Τα νέα εργαλεία Stable Animation SDK και StableStudio
Stability AI: Τα νέα εργαλεία Stable Animation SDK και StableStudio

Δείτε επίσης: Το AI του Android θα μπορεί να απαντάει στα μηνύματα σας

“Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να επεκτείνουμε αυτή την εντυπωσιακή εμβέλεια είναι μέσω της ανοικτής, καθοδηγούμενης από την κοινότητα ανάπτυξης, αντί της ιδιωτικής επανάληψης σε ένα προϊόν κλειστού κώδικα”, έγραψε η Stability AI στην ανακοίνωσή της. Ο τελικός στόχος, σύμφωνα με τη Stability AI, είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον τεχνητής νοημοσύνης για να μπορούν οι χρήστες να το “ελέγχουν πλήρως”. Το DreamStudio θα παραμείνει η εσωτερική υλοποίηση των μοντέλων AI της εταιρείας.

Η συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Google και η Microsoft, και της ευρύτερης κοινότητας ανάπτυξης, εξακολουθεί να αφορά την πρόσβαση και τους περιορισμούς του ΑΙ. Πρόσφατα, ένας ανώτερος μηχανικός της Google ανέδειξε αυτό το σημείο, υποστηρίζοντας ότι τα μοντέλα ανοιχτού κώδικα είναι “ταχύτερα, πιο προσαρμόσιμα, πιο ιδιωτικά και πιο ικανά”

Πηγή: foxbusiness.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS