ΑρχικήinetVW και Rivian πληρούν και πάλι τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακές εκπτώσεις φόρου...

VW και Rivian πληρούν και πάλι τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακές εκπτώσεις φόρου EV

Ο κατάλογος των ηλεκτρικών οχημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακές εκπτώσεις φόρου έχει αυξηθεί και πάλι. Σύμφωνα με την Ars Technica, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσθέσει ξανά πολλά ηλεκτρικά οχήματα στη λίστα των οχημάτων που είναι επιλέξιμα για πίστωση. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο VW ID.4 του 2023 (που θα είναι το πρώτο αμερικανικής κατασκευής μοντέλο της εταιρείας) θα λάβει πλήρη πίστωση ύψους 7.500 δολαρίων, όπως και τα μελλοντικά μοντέλα Chevy Blazer EV, Equinox EV και Silverado EV. Αν η διαμόρφωση των αυτοκινήτων Rivian R1T και R1S είναι κάτω από το όριο των 80.000 $, οι αγοραστές τους μπορούν να λάβουν πίστωση 3.750 $.

Δείτε επίσης: Toyota: Ανακοινώνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα Lexus
VW

Όταν η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων παρουσίασε την αρχική λίστα, αναφέρθηκε ότι μόνο έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούσαν να λάβουν πλήρη πίστωση φόρου. Αυτό σημαίνει ότι στη λίστα περιλαμβάνονται τα Cadillac Lyriq, Chevy Bolt, Chevy Bolt EUV, Ford F-150 Lightning, Tesla Model 3 και Tesla Model Y. Μόνο λίγα ηλεκτρικά οχήματα και υβρίδια plug-in, όπως τα Chrysler Pacifica PHEV και Ford Mustang Mach-E, λάβαναν ελάχιστες πιστώσεις.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες απαιτήσεις για τις πιστώσεις φόρου Επιβράβευσης Ηλεκτρικών Οχημάτων τον Μάρτιο. Για να πληρωθούν τα 3.750 $, πρέπει τα εξαρτήματα της μπαταρίας του αυτοκινήτου να είναι κατασκευασμένα ή συναρμολογημένα στη Βόρεια Αμερική κατά 50% τουλάχιστον. Για να κερδίσουν επιπλέον 3.750 δολάρια, θα πρέπει τουλάχιστον το 40% των βασικών ορυκτών να προέρχονται από τις ΗΠΑ ή τους εταίρους ελεύθερου εμπορίου. Για τη διατήρηση της συμμόρφωσης των οχημάτων, η κατασκευή των μπαταριών θα πρέπει να γίνει πλήρως στη Βόρεια Αμερική μέχρι το 2029.

Δείτε ακόμα: Kia: Προσφέρει νέα κλεφτή ματιά στο ηλεκτρικό SUV EV9
ομοσπονδιακές εκπτώσεις

Η VW υπογραμμίζει ότι αυτό καθιστά το ID.4 την καλύτερη επιλογή. Το κόστος της βασικής επένδυσης είναι 31.495 δολάρια μετά την αφαίρεση της πίστωσης φόρου. Αν μπορείτε να συμβιβαστείτε με την εμβέλεια των 209 μιλίων, τότε το να επιλέξετε το μοντέλο με τη μειωμένη τιμή μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ευκαιρία σε σύγκριση με άλλες επιλογές. Ίσως σας ενδιαφέρει το ID.4 Pro με εμβέλεια 275 μιλίων και μπορείτε να το αποκτήσετε με μια τιμή $36.495 μετά την πίστωση.

Δείτε επίσης: Kia EV6 GT: Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με εξαιρετικές επιδόσεις

Αυτό μπορεί να συμβάλλει στο να καταστεί εφικτή η ανταγωνιστικότητα των μελλοντικών EV της Chevrolet. Πιο συγκεκριμένα, το Equinox αναμένεται να κοστίζει περίπου 30.000 $. Η πλήρης πίστωση θα καταστήσει το συγκεκριμένο SUV πιο προσιτό σε σχέση με πολλά άλλα συμβατικά SUV και ακόμα περισσότερο σε σχέση με ηλεκτρικά οχήματα. Όπως συνέβη με τη VW, η έκπτωση θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις και να βοηθήσει τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους που βοήθησαν στην έκδοση του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS