ΑρχικήinetWhatsApp: Companion mode για beta χρήστες Android

WhatsApp: Companion mode για beta χρήστες Android

Αν θέλατε να έχετε το WhatsApp σε πάνω από τέσσερεις συσκευές με μόνο ένα λογαριασμό, πλέον μπορείτε. Η Meta κυκλοφόρησε μια λειτουργία που λέγεται “companion mode” και είναι διαθέσιμη στους χρήστες beta για το WhatsApp. Μπορεί να σας ακούγεται γνωστό το όνομα, αυτό συμβαίνει γιατί κάνει το γύρω για κάποιο καιρό τώρα. Είχε εντοπιστεί σε προηγούμενες beta εκδόσεις και κυκλοφόρησε για περιορισμένο διάστημα κάποιους μήνες αργότερα. Αν και ακόμα είναι διαθέσιμη μόνο σε αυτούς που έχουν το beta build, μπορεί αυτό να σημαίνει πως θα κυκλοφορήσει στο κοντινό μέλλον.

Δείτε επίσης: Οι χρήστες του WhatsApp στο Android θα επεξεργάζονται επαφές χωρίς να εγκαταλείπουν την εφαρμογή

Αν χρησιμοποιείτε το WhatsApp συχνά, οι πιθανότητες για προσπάθεια επέκτασης και σε άλλες συσκευές είναι πολλές. Ενώ για πολλές συσκευές το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε με τα ίδια στοιχεία του λογαριασμού σας, το WhatsApp είναι κάπως διαφορετικό, εφόσον χρειάζεται και authentication από την κύρια συσκευή. Αυτό συμπεριλαμβάνει την σύνδεση στην δεύτερη μονάδα και το σκανάρισμα ενός QR κωδικού με την κύρια συσκευή ώστε να μπείτε. Αν και όχι τόσο βολικό, κρατάει το νόημα της ασφάλειας.

Μπορείτε να σκεφτείτε την companion mode, ως την ίδια διαδικασία με την παραπάνω, με τη μόνη διαφορά πως μπορείτε να την συνδέσετε με μια δεύτερη συσκευή Android. Με βάση το WABetaInfo, μπορείτε να συνδεθείτε με έως και τέσσερεις συσκευές ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη ενημέρωση. Είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό για κάποιον που χρησιμοποιεί πάνω από μια συσκευή, όμως υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για τις δευτερεύοντες, όπως ότι δεν θα έχουν πλήρη λειτουργία όπως η κύρια συσκευή. Ευτυχώς, θα έχετε πρόσβαση στις συνομιλίες σας και τα αρχεία συνομιλιών, κάτι που μάλλον οι περισσότεροι χρήστες θα ψάχνουν σε αυτή τη λειτουργία.

whatsapp companion mode

Πρόταση: Το WhatsApp για Android αποκτά ενημερωμένο UI

Αν θέλετε να τη δοκιμάσετε, μπορείτε να κάνετε αίτηση για να είστε μέλος για τις beta εκδόσεις και να κατεβάσετε την εφαρμογή. Απλά να βεβαιωθείτε ότι κατεβάσατε την έκδοση 2.23.8.2 ή την νεότερη ώστε να έχετε τη λειτουργία αυτή. Επιπλέον, αν θέλετε να δοκιμάσετε την companion λειτουργία οι άλλες συσκευές θα πρέπει να τρέχουν την ίδια έκδοση. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Android, όπως smartphones και tablets, οπότε οι χρήστες iOS θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη σύνδεση μιας κύριας συσκευής με τον υπολογιστή σας, απαιτώντας από τον χρήστη να συνδέσει τη συσκευή και χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR. Είναι σημαντικό να σημειωθεί για άλλη μια φορά ότι όλες οι συνομιλίες σας σε όλες τις συσκευές θα παραμείνουν κρυπτογραφημένες, ώστε να εξακολουθείτε να αισθάνεστε ασφαλείς και προστατευμένοι όταν συνομιλείτε με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους.

Διαβάστε επίσης: Το νέο update του WhatsApp δίνει στους admins περισσότερο έλεγχο στα group

πηγή πληροφοριών: xda-developers.com  

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS