ΑρχικήReviewsMUA: Κινεζική startup εφευρίσκει μηχανή φιλιών εξ’ αποστάσεως

MUA: Κινεζική startup εφευρίσκει μηχανή φιλιών εξ’ αποστάσεως

Μια κινεζική startup εταιρεία δημιούργησε το επαναστατικό μηχάνημα MUA που επιτρέπει τα εξ’ αποστάσεως φιλιά!

MUA

Μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό μηχάνημα που σας επιτρέπει να φιλήσετε τον σύντροφό σας από χιλιόμετρα μακριά. Εξοπλισμένες με αισθητήρες κίνησης και χείλη από σιλικόνη, αυτές οι καινοτόμες συσκευές καταγράφουν τα δεδομένα των φιλιών των χρηστών και στη συνέχεια τα αναπαράγουν σε πραγματικό χρόνο στο πρόσωπο που θέλετε! Αυτή η αξιοσημείωτη εφεύρεση φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο τα ζευγάρια παραμένουν συνδεδεμένα σε μεγάλες αποστάσεις.

Δείτε επίσης: Hubble: Η πιο πρόσφατη εικόνα ενός αστρικού σμήνους είναι εκθαμβωτική

Το MUA, που πήρε το όνομά του από τον ήχο ενός φιλιού, αναπαράγει αυτή την εμπειρία καταγράφοντας και αναπαράγοντας τον ήχο του, καθώς και θερμαίνοντας απαλά κατά τη διάρκεια της επαφής για μια ακόμη πιο γνήσια αλληλεπίδραση. Αυτό το καινοτόμο σύστημα αναπτύχθηκε στο Πεκίνο από τη Siweifushe.

Η ιδέα αυτής της εφεύρεσης ήταν εμπνευσμένη από τις παρατεταμένες περιόδους lockdown και τα επακόλουθα συναισθήματα μοναξιάς. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κατεβάσουν δεδομένα σχετικά με τα φιλιά που μοιράζονται μέσω μιας συνδεδεμένης εφαρμογής από άλλους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ορισμένων από τα πιο αυστηρά lockdown στην Κίνα, οι πολίτες απαγορεύονταν να βγαίνουν από τα σπίτια τους για μήνες κάθε φορά.

«Ήμουν σε σχέση τότε, αλλά δεν μπορούσα να δω καθόλου την κοπέλα μου λόγω του lockdown», είπε ο εφευρέτης Zhao Jianbo.

Δείτε επίσης: Πόσο αξιόπιστο είναι τελικά το ChatGPT;

Ως φοιτητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου, εστίασε την πτυχιακή του εργασία στην απουσία φυσικής εγγύτητας στις βιντεοκλήσεις. Αργότερα ίδρυσε τη Siweifushe, η οποία λάνσαρε το MUA, το πρώτο της προϊόν, στις 22 Ιανουαρίου. Η συσκευή προσφέρεται στην τιμή των 260 γιουάν (38 δολάρια).

Μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο από την έναρξή της, η εταιρεία είχε πουλήσει πάνω από 3.000 μηχανές φιλιού και είχε δεχτεί περίπου 20.000 παραγγελίες!

Το MUA έχει σχήμα κινητού σταντ, με τα άχρωμα χείλη του να προεξέχουν από το μπροστινό μέρος. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι χρήστες είναι να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα smartphones τους και να τη συνδέσουν με τις μηχανές φιλιού. Μόλις το φιλήσουν, η συσκευή θα ανταποκριθεί φιλώντας τους πίσω!

Δείτε επίσης: Κολοσσιαίος αστεροειδής θα έρθει πιο κοντά στη Γη απ’ ό,τι έχει έρθει ποτέ το φεγγάρι

Οι καταναλωτές έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη συσκευή, η οποία είναι unisex και διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις. Ενώ κάποιοι βρήκαν το σχεδιασμό της ενδιαφέρον, άλλοι ένιωσαν άβολα να τη χρησιμοποιούν επειδή δεν είχε γλώσσα. Η έλλειψή της ήταν μία από τις κύριες κριτικές που αναφέρθηκαν από τους χρήστες.

Στον κινεζικό ιστότοπο Weibo, πολλοί χρήστες εξέφρασαν ανησυχίες ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για online ερωτικό περιεχόμενο – το οποίο παρακολουθείται στενά στην Κίνα.

Ο Zhao δήλωσε ότι η εταιρεία του τηρεί όλους τους κανονισμούς, αλλά δυστυχώς είναι ανίσχυρη για τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τη συσκευή τους.

Η MUA δεν είναι η μόνη τέτοια συσκευή που κυκλοφορεί στην αγορά. Το 2011, το Πανεπιστήμιο Ηλεκτροεπικοινωνιών του Τόκιο παρουσίασε μια “μηχανή μετάδοσης φιλιών” και το Imagineering Institute από τη Μαλαισία δημιούργησε τη δική του εκδοχή με την ονομασία Kissinger το 2016.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS