ΑρχικήUpdatesHP Εκτυπωτές: Τέλος τα δοχεία μελάνης τρίτων

HP Εκτυπωτές: Τέλος τα δοχεία μελάνης τρίτων

Η HP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ενημερώσει τους εκτυπωτές της ώστε να λειτουργούν μόνο με τα επίσημα δοχεία μελάνης HP.

Η HP προκάλεσε την οργή του κοινού μετά την κυκλοφορία ενημερώσεων λογισμικού που εμποδίζουν τους εκτυπωτές της να λειτουργούν με δοχεία μελάνης που δεν είναι της HP. Αυτή η αυθαίρετη απόφαση αφήνει τους πελάτες να αισθάνονται εξαπατημένοι και προκαλεί πανικό σε όσους βασίζονται σε προϊόντα τρίτων κατασκευαστών.

Σύμφωνα με το Ars Technica, ο χρήστης του Reddit grhhull παρατήρησε πρώτος την απόφαση της HP να ενημερώσει το firmware του εκτυπωτή της. Πριν από την αναβάθμιση του λογισμικού, εάν εγκαθίσταντο ανεπίσημα δοχεία μελάνης, εμφανιζόταν στην οθόνη ένα μήνυμα “can’t guarantee quality”– ωστόσο, μετά την αναβάθμιση η συσκευή απλώς αρνιόταν να εκτυπώσει, καθώς τα τσιπ που εντόπιζε σε αυτά τα δοχεία δεν ήταν κατασκευασμένα από την HP.

HP Εκτυπωτές: Τέλος τα δοχεία μελάνης τρίτων

Δείτε επίσης: Για ποιους λόγους αξίζει να εκτυπώνετε τις φωτογραφίες σας;

Η HP έχει αναπτύξει ένα σύστημα “dynamic security” για την προστασία της εμπειρίας των πελατών της, τη διασφάλιση των συστημάτων εκτύπωσης και την προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας. Δυστυχώς για τους κατόχους εκτυπωτών HP, αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οποιαδήποτε τιμή ορίζει η HP για τα δοχεία μελάνης, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν πιο προσιτές επιλογές αλλού.

Η HP επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι οι ενημερώσεις της για τους εκτυπωτές θα επιβάλλουν την απαίτηση χρήσης μόνο εγκεκριμένων από την HP μελανιών. Δεν είναι ακόμη βέβαιο σε ποια μοντέλα εκτυπωτών ισχύει αυτή η αλλαγή, αλλά μερικές καταχωρίσεις της HP αναφέρουν ρητά: “Οι δοχεία μελάνης που δεν είναι της HP ενδέχεται να μην λειτουργούν τώρα ή κάποια στιγμή στο μέλλον” Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τα ανεπίσημα δοχεία μελανιού σας από το να γίνουν ξεπερασμένα και άχρηστα είναι να αρνηθείτε όλες τις ενημερώσεις λογισμικού που παρέχονται από την HP.

Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι η HP θα διακινδύνευε άλλη μια τέτοια διαμάχη, δεδομένων των δαπανηρών λαθών της στο παρελθόν. Η Αυστραλία ήταν η πρώτη που απαίτησε αποζημίωση το 2018 με μια κολοσσιαία πληρωμή 100.000 δολαρίων- η Ιταλία ακολούθησε το παράδειγμα και επέβαλε πρόστιμο 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον τεχνολογικό γίγαντα μόλις δύο χρόνια αργότερα. Επιπλέον, μια αμερικανική ομαδική αγωγή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη εναντίον τους! Παρά το γεγονός ότι δεσμεύτηκαν από δικαστικές αποφάσεις στο παρελθόν για να σταματήσουν να μπλοκάρουν δοχεία τρίτων κατασκευαστών το 2016 – χωρίς καμία παραδοχή ενοχής – φαίνεται ότι η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί για αυτούς τους εταιρικούς γίγαντες για άλλη μια φορά…

HP Εκτυπωτές: Τέλος τα δοχεία μελάνης τρίτων
HP Εκτυπωτές: Τέλος τα δοχεία μελάνης τρίτων

Δείτε επίσης: Cocoa Press: 3D εκτυπωτής σοκολάτας κάνει τη ζωή σας πιο γλυκιά

Αφού το Ars Technica ζήτησε από την HP να εξηγήσει γιατί έγινε αυτή η αλλαγή, η εταιρεία έδωσε μια “ασαφή” απάντηση. Ένας οξυδερκής σχολιαστής του Ars σημείωσε με ακρίβεια ότι η HP πουλάει τους εκτυπωτές της με ζημία προκειμένου να κερδίσει χρήματα από τα δοχεία μελάνης με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, αν δεν αγοράζετε επίσημα δοχεία από την HP, είναι σαν να τους κοστίζει έσοδα!

Η HP έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι η δυναμική ασφάλεια αφορά την παροχή μιας απρόσκοπτης και ασφαλούς εμπειρίας για τον πελάτη, καθώς και την προστασία των πελατών από πλαστά δοχεία μελάνης χωρίς αυθεντικά τσιπ ασφαλείας της HP. Αλλά τελικά, οι αγοραστές ενδιαφέρονται πραγματικά μόνο για τα φθηνότερα και πιο αξιόπιστα δοχεία μελάνης για τις συχνές ανάγκες τους – η καλύτερη καταναλωτική εμπειρία δεν ισοδυναμεί πάντα με κορυφαία ασφάλεια.

Πηγή: pcmag.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS