ΑρχικήinetCocoa Press: 3D εκτυπωτής σοκολάτας κάνει τη ζωή σας πιο γλυκιά

Cocoa Press: 3D εκτυπωτής σοκολάτας κάνει τη ζωή σας πιο γλυκιά

Τα τελευταία χρόνια, η δημοτικότητα των 3D εκτυπωτών αυξάνεται συνεχώς. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας τεράστιας ποικιλίας αντικειμένων, που κυμαίνονται από διακοσμητικά κομμάτια για το σπίτι σας μέχρι πρακτικά αντικείμενα και ακόμη και ιατρικές εφαρμογές.

Δείτε επίσης: 3D κρέας; Ισραηλινή εταιρεία αποκαλύπτει «εκτυπωμένες» μπουκιές βόειου κρέατος

Cocoa Press

Μια πρωτοποριακή εταιρεία η Cocoa Press, κάνει τώρα το βήμα να αφήσει πίσω της την παραγωγή με βάση το πλαστικό και να επιχειρήσει μια πιο απολαυστική επιλογή: την τρισδιάστατη εκτύπωση με βάση τη σοκολάτα.

Στις 17 Απριλίου θα ξεκινήσει η περίοδος προπαραγγελιών για το Cocoa Press – η οποία θα απαιτεί μια προκαταβολή 100 δολαρίων. Οι παραγγελίες για τις ΗΠΑ και τον Καναδά αναμένεται να αποσταλούν τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ οι υπόλοιπες διεθνείς αγορές θα λάβουν τις αποστολές τους το 2024 (συμπεριλαμβανομένων των πλήρως συναρμολογημένων εκδόσεων). Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στις 17 του μήνα!

Παρόλο που το κόστος αυτής της επαναστατικής τεχνολογίας μπορεί να είναι κάπως υψηλό, τα DIY kits μπορούν να αγοραστούν από μόλις 1.499 δολάρια, ενώ τα επαγγελματικά πακέτα ξεκινούν από μόλις 3.995 δολάρια. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι πιο οικονομικό από ό,τι όταν η Ellie Weinstein δοκίμασε για πρώτη φορά το ίδιο πράγμα το 2020 με κόστος 9.995 δολάρια!

Δείτε ακόμα: Η Meta φέρνει τα 3D avatars στο Instagram

3D εκτυπωτή

Με τον 3D εκτυπωτή 150 Watt, μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια με μέγιστο όγκο κατασκευής 140x150x150mm (5,5x6x6″). Αλλά αυτό που περιορίζει το μέγεθός τους είναι στην πραγματικότητα η κασέτα σοκολάτας που περιέχει 70 γραμμάρια προθερμασμένης σοκολάτας ρυθμισμένης σε θερμοκρασία λίγο κάτω από τη θερμοκρασία του σώματος – μια μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων σε σύγκριση με άλλους πλαστικούς εκτυπωτές που απαιτούν θερμοκρασίες άνω των 200 βαθμών Κελσίου!

Τα DIY kits εκτιμάται ότι χρειάζονται περίπου 10 ώρες εργασίας, καθιστώντας τα έτσι λίγο πιο απλά από τη διαδικασία συναρμολόγησης του VORON V0.1.

Τώρα, με μόνο 49 δολάρια μπορείτε να αποκτήσετε ένα πακέτο με 10 κασέτες επαναπλήρωσης σοκολάτας, οι οποίες είναι βελτιστοποιημένες για να λειτουργούν με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή, χρησιμοποιώντας ένα αποκλειστικό μείγμα στερεών ουσιών κακάο και φοινικέλαιου. Η Cocoa Press επιτρέπει στους πελάτες να δοκιμάσουν μια πληθώρα σοκολάτας, ώστε να βρουν αυτή που τους ταιριάζει απόλυτα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται κάποια δοκιμή και σφάλμα.

Δείτε επίσης: Ασθενής αποκτά προσθετικό μάτι που δημιουργήθηκε μέσω 3D printing

Τα τέσσερα εξαρτήματα αυτού του 3D εκτυπωτή σοκολάτας είναι εύκολα στη χρήση και μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να καθαριστούν με το χέρι.

Εκτός από τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας εξαιρετική σοκολατένια δημιουργία, η Cocoa Press έχει επίσης κυκλοφορήσει διάφορες προ-σχεδιασμένες συλλογές για να τις δοκιμάσουν οι χρήστες. Επί του παρόντος, υπάρχουν τρεις από αυτές τις λειτουργίες διαθέσιμες στην ιστοσελίδα Printables.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS