ΑρχικήyoutubeΑσθενής αποκτά προσθετικό μάτι που δημιουργήθηκε μέσω 3D printing

Ασθενής αποκτά προσθετικό μάτι που δημιουργήθηκε μέσω 3D printing

Σύμφωνα με το Moorfields Eye Hospital, ένα νοσοκομείο για προβλήματα όρασης στο Λονδίνο, ένας Βρετανός έγινε ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που απέκτησε προσθετικό μάτι, που δημιουργήθηκε από 3D printing διαδικασία.

Ο ασθενής ονομάζεται Steve Verze, είναι 47 ετών, κατάγεται από το Hackney και εργάζεται ως μηχανικός. Ο Βρετανός απέκτησε χθες το 3D-printed μάτι (αριστερό μάτι), αφού είχε γίνει νωρίτερα μέσα στο μήνα μια δοκιμή για το μέγεθος.

προσθετικό μάτι 3D printing

Δείτε επίσης: MIT: Προσθετικό χέρι χαμηλού κόστους βοηθά ακρωτηριασμένους ανθρώπους να νιώσουν ξανά

Το Moorfields Eye Hospital ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι το 3D προσθετικό μάτι είναι το πρώτο πλήρως ψηφιακό προσθετικό μάτι που δημιουργήθηκε για έναν ασθενή.

Το μάτι είναι πιο ρεαλιστικό από άλλες εναλλακτικές λύσεις και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει “πιο ακριβή ορισμό και πραγματικό βάθος στην κόρη“, ανέφερε το νοσοκομείο.

Επιπλέον, η διαδικασία θεωρείται λιγότερο επεμβατική.

Η τοποθέτηση των παραδοσιακών προσθετικών ματιών απαιτεί τη λήψη ενός καλουπιού από την κόγχη του ματιού, ενώ στα προσθετικά μάτια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία 3D-printing, η κόγχη σαρώνεται ψηφιακά για να δημιουργηθεί μια λεπτομερής εικόνα.

Το λειτουργικό μάτι του κ. Verze σαρώθηκε επίσης για να διασφαλιστεί ότι και τα δύο μάτια θα φαίνονται ίδια.

Στη συνέχεια, η τρισδιάστατη εικόνα στάλθηκε στη Γερμανία για εκτύπωση, προτού αποσταλεί πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ολοκληρώθηκε από έναν οφθαλμίατρο του Moorfields Eye Hospital.

Δείτε επίσης: Τυφλή γυναίκα αποκτά τεχνητή όραση χάρη σε εμφύτευμα στον εγκέφαλο

Ασθενής αποκτά προσθετικό μάτι που δημιουργήθηκε μέσω 3D printing

Χρειαζόμουν ένα προσθετικό μάτι από τα 20 μου“, φέρεται να είπε ο κ. Verze στο δελτίο τύπου.

Όταν φεύγω από το σπίτι μου ρίχνω συχνά μια δεύτερη ματιά στον καθρέφτη και δεν μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Αυτό το νέο μάτι φαίνεται φανταστικό και, χάρη στην 3D digital printing τεχνολογία, θα γίνεται όλο και καλύτερο“.

Το Moorfields Eye Hospital είπε ακόμα ότι το 3D printing μειώνει σημαντικά και το χρόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένα προσθετικό μάτι (από έξι εβδομάδες σε περίπου δύο ή τρεις).

Ένας εκπρόσωπος είπε στο CNN ότι σύντομα θα ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή με περισσότερους ασθενείς.

Δείτε επίσης: Άντρας χρησιμοποίησε 3D εκτύπωση για να βοηθήσει το τυφλό σκυλί του

Ο καθηγητής Mandeep Sagoo, επικεφαλής για το project στο Moorfields Eye Hospital και καθηγητής οφθαλμολογίας στο University College London, δήλωσε ότι ήταν “ενθουσιασμένος” με τις δυνατότητες της νέας μεθόδου.

Μιλώντας πριν από την τοποθέτηση του οφθαλμού, ο καθηγητής Sagoo είπε: “Ελπίζουμε ότι η επικείμενη κλινική δοκιμή θα μας παράσχει ισχυρά στοιχεία για την αξία αυτής της νέας τεχνολογίας“.

Πηγή: 9news.com.au

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS