Το Google Play θα σας ειδοποιεί όταν μια εφαρμογή είναι πολύ αναξιόπιστη και προβληματική πριν την κατεβάσετε, βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.
Όλοι έχουμε βιώσει την εμπειρία της λήψης μιας εφαρμογής χαμηλής ποιότητας που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ευτυχώς, έχουμε στη διάθεσή μας μια σειρά από εργαλεία για να ξεχωρίσουμε τις καλές εφαρμογές από τις κακές, όπως οι κριτικές και οι αξιολογήσεις των χρηστών σε καταστήματα εφαρμογών όπως το Google Play Store. Το περασμένο φθινόπωρο, κυκλοφόρησαν φήμες για ένα νέο σύστημα για τον εντοπισμό εφαρμογών με κακή απόδοση και την προειδοποίηση των χρηστών πριν από τη λήψη.
Το σχέδιο ήταν να συγκεντρωθούν δεδομένα σχετικά με το πόσο συχνά καταρρέουν οι εφαρμογές, καθώς και να καταγραφούν τα ενοχλητικά freeze πολλών δευτερολέπτων. Έτσι, η Google αποφάσισε ότι το 1% θα έπρεπε να είναι το όριο αναφοράς και για τα δύο ζητήματα. Βέβαια, αυτό που είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι ότι συλλέγονται και δεδομένα ανάλογα με συγκεκριμένες συσκευές, καθώς ορισμένες εφαρμογές μπορούν να παγώσουν μόνο σε συγκεκριμένο hardware. Έτσι, ως αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής, δεν θα αντιμετωπίσουν όλοι οι άνθρωποι παρόμοια προβλήματα, αλλά αν μια εφαρμογή αρχίσει να καταρρέει σε ποσοστό μεγαλύτερο από 8%, θα ενεργοποιήσει τον κώδωνα του κινδύνου στο σύστημα του Play Store!
Όπως φαίνεται στο παραπάνω tweet, εάν χρησιμοποιείτε hardware παρόμοιο με αυτό των χρηστών στους οποίους μια εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά, αυτή η προειδοποίηση του Google Play Store θα εμφανιστεί πριν από τη λήψη. Αυτό δεν εγγυάται ότι η εφαρμογή δεν θα είναι αναποτελεσματική ή ακόμη και μη λειτουργική- ωστόσο, το να έχουμε γνώση του τι θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί προτού τολμήσουμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση, είναι ευπρόσδεκτο.
Καταιγίδες μεγαλύτερες από τη Γη εντοπίστηκαν στον Δία
Black Basta ransomware: Όλες οι νέες τακτικές
Αποκαλύψεις για τον Μεγαλύτερο Κρατήρα του Φεγγαριού
Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει πολλές από αυτές τις εφαρμογές, και αυτό είναι πιθανώς για κάτι καλό: Οι προγραμματιστές έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτά τα στατιστικά σφαλμάτων και παγώματος, και με αυτό το είδος της δημόσιας “ντροπής”, θα αναγκαστούν να λύσουν τυχόν προβλήματα απόδοσης στην αρχή. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι που η Google είναι τόσο ειλικρινής μαζί μας.
Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com