ΑρχικήgamingΘα ολοκληρωθεί η συμφωνία της Microsoft με την Activision;

Θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της Microsoft με την Activision;

Η συμφωνία των πολλών δισεκατομμυρίων της Microsoft για την απόκτηση της Activision Blizzard Inc.- μια από τις πιο γνωστές εταιρίες για τον τίτλο παιχνιδιού Call of Duty- έχει έρθει αντιμέτωπη με μια βασική απόφαση στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο ως παγκόσμια ρυθμιστική αρχή φέρνει στο φως ευρήματα που μπορούν να βλάψουν τη εξαγορά.

Διαβάστε επίσης: Η Google ανησυχεί για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Η CMA (Competition and Markets Authority) αναμένεται να δώσει τα ανεπίσημα πορίσματα της αποκαλύπτοντας τον σκοπό που έχει για την συμφωνία και για το αν θα τη μπλοκάρει ή θα της δώσει το πράσινο φως, με συγκεκριμένα διορθωτικά μέτρα. Η αρχή έχει ήδη δείξει την ανησυχία της ως προς τον ανταγωνισμό στην αγορά κονσόλων και συνδρομών όπως επίσης και στον αναδυόμενο τομέα του cloud gaming.

Θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της Microsoft με την Activision;

Η συμφωνία όμως «έμπλεξε» με τις ρυθμιστικές αρχές που φοβούνται πως η Microsoft θα δυσκολέψει την απεριόριστη πρόσβαση στους πιο δημοφιλής τίτλους της Activision. Η απόφαση της CMA είναι σημαντικό να σημειωθεί πως θα προηγηθεί από αυτές της ΕΕ και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία είναι κλειδωμένη σε μια μακρά νομική διαδικασία λόγω της επίσημης αγωγής για να ασκήσει βέτο για την συναλλαγή.

Πρόταση: Συγχώνευση Microsoft-Activision: 10 Gamers κάνουν καταγγελία

Μια αναλύτρια του Bloomberg Intelligence αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Η απόφαση της CMA είναι καίριας σημασίας γιατί εάν επιλέξει να μπλοκάρει τη συμφωνία, υπάρχει μικρή προσφυγή για τις εταιρείες – τα βρετανικά δικαστήρια σπάνια ανατρέπουν μια απόφαση συγχώνευσης της CMA. Οι συνθήκες θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες και αναλυτικές», προσθέτοντας ότι «μια άνευ όρων εκκαθάριση είναι απίθανη».

Η Microsoft δέχτηκε αυτή τη βδομάδα τα πορίσματα από την Ευρωπαϊκή αρχή σε μία δήλωση αντιρρήσεων που εκθέτει τις βασικές ανησυχίες περί ακύρωσης της συμφωνίας. Σε αντίθεση με την ΕΕ, όπου έχουν συζητηθεί μεταξύ της Microsoft και της αρχής ανεπίσημα πιθανά διορθωτικά μέτρα, η διαδικασία της Βρετανικής αρχής είναι λιγότερο προσβάσιμη και οι συζητήσεις δεν γίνονται πριν την απόφαση της CMA.

Θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της Microsoft με την Activision;  Call of Duty
Call of Duty: Warzone 2.0

Δείτε επίσης: Η FTC μπορεί να φέρει προβλήματα στη συμφωνία Microsoft – Activision Blizzard

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft είπε πως «για να προωθήσουμε την αγορά gaming προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψιν εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις για πιθανές ανησυχίες ανταγωνισμού. Η δέσμευσή μας να παραχωρήσουμε μακροπρόθεσμη πρόσβαση στο Call of Duty στη Sony, καθώς και στη Nintendo και στο Steam, το επιτυγχάνει διατηρώντας τα οφέλη της συμφωνίας για τους καταναλωτές και τους προγραμματιστές και προωθώντας τον ανταγωνισμό στην αγορά».

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS