ΑρχικήgamingΗ FTC μπορεί να φέρει προβλήματα στη συμφωνία Microsoft - Activision Blizzard

Η FTC μπορεί να φέρει προβλήματα στη συμφωνία Microsoft – Activision Blizzard

Microsoft Activision Blizzard

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) λέγεται ότι ετοιμάζεται να καταθέσει νομική προσφυγή κατά του σχεδίου της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αγωγή μπορεί να κατατεθεί εντός του επόμενου μήνα, όπως αναφέρει το Politico. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι και οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι, Satya Nadella και Bobby Kotick έχουν ήδη κληθεί για να μιλήσουν και να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της επιτροπής. Ωστόσο, η FTC δεν έχει πειστεί.

Δείτε επίσης: Η Microsoft εξηγεί τα θετικά της εξαγοράς της Activision Blizzard

Η έκθεση περιγράφει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν ορισμένα βήματα πριν η ρυθμιστική αρχή μπορέσει να ενεργήσει. Μερικά από αυτά τα βήματα συμπεριλαμβάνουν την ψήφο των επιτρόπων της. Εάν τελικά λάβει έγκριση, η συμφωνία μεταξύ Microsoft και Activision Blizzard μπορεί να βρει εμπόδια στην Αμερική, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό συμβαίνει παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Microsoft να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές ότι η εξαγορά της Activision δεν θα έχει αρνητική επίδραση στον ανταγωνισμό στη βιομηχανία του gaming.

Η Activision έχει υποσχεθεί ότι θα καταπολεμήσει την αγωγή της FTC, αν συμβεί. “Είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να επιτρέψουμε στη συμφωνία να προχωρήσει, αλλά δεν θα διστάσουμε να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε αυτή τη συμφωνία, εάν χρειαστεί“, δήλωσε στο The Verge ο Joe Christinat, εκπρόσωπος της εταιρείας. “Οποιαδήποτε δήλωση που λέει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα είναι εντελώς παράλογη. Αυτή η συγχώνευση θα ωφελήσει τους gamers και τη gaming βιομηχανία των ΗΠΑ, ειδικά να λάβουμε υπόψη ότι αντιμετωπίζουμε όλο και πιο σκληρό ανταγωνισμό από το εξωτερικό“.

Δείτε επίσης: Η Microsoft προειδοποιεί για τους κινδύνους του Boa Web Server

Microsoft FTC
Η FTC μπορεί να φέρει προβλήματα στη συμφωνία Microsoft – Activision Blizzard

Η Microsoft βρίσκεται και σε μια διαμάχη με τον ανταγωνιστή της, τη Sony, γι’ αυτό το θέμα. Η Sony έχει, επίσης, εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο αυτής της συμφωνίας στη gaming βιομηχανία και έχει πει ότι η ολοκλήρωσή της μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό.

Η κόντρα μεταξύ των δύο εταιρειών έχει γίνει κατά καιρούς πολύ έντονη και άσχημη. Η Microsoft κατηγόρησε τη Sony ότι πλήρωνε προγραμματιστές για να κρατήσουν το περιεχόμενό τους μακριά από την υπηρεσία Game Pass της και μόλις αυτή την εβδομάδα η Sony υποστήριξε ότι το σχέδιο της Microsoft είναι να τους κάνει όλους να μεταβούν στο Xbox και μετά να αυξήσει τις τιμές. Και οι δύο εταιρείες πιθανότατα θα επαναλάβουν αυτά τα επιχειρήματα – και πολλά άλλα – σε όποιες ρυθμιστικές αρχές εμπλακούν με την υπόθεση.

Δείτε επίσης: Microsoft: Η υποστήριξη για τα Windows 8.1 τελειώνει σύντομα

Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εξαγοράσει την Activision Blizzard στις αρχές του έτους. Τότε είχε πει ότι θα αγόραζε την εταιρεία για 95 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας τη συμφωνία εξ ολοκλήρου σε μετρητά στο τεράστιο ποσό των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία θα κάνει τη συνδυασμένη οντότητα, την “τρίτη μεγαλύτερη” εταιρεία παιχνιδιών σε έσοδα, σύμφωνα με τη Microsoft, και θα κάνει διαθέσιμους τίτλους όπως το Call of Duty, το World of Warcraft και το Candy Crush. Η Microsoft ως μέρος της συμφωνίας σχεδιάζει να προσθέσει παιχνίδια Activision Blizzard στο Game Pass. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS