ΑρχικήgamingΣυγχώνευση Microsoft-Activision: 10 Gamers κάνουν καταγγελία

Συγχώνευση Microsoft-Activision: 10 Gamers κάνουν καταγγελία

Δέκα gamers καταγγέλουν την Microsoft για την συγχώνευσή της με την Activision, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται το άρθρο 7 του Clayton Act.

Βασιζόμενοι στον αντιμονοπωλιακό νόμο Clayton του 1914, 10 ατρόμητοι gamers αναλαμβάνουν την πρόκληση και πηγαίνουν τη Microsoft στα δικαστήρια για να βάλουν τέλος στην εξαγορά της Activision. Αυτή η νομοθεσία εγγυάται στους Αμερικανούς νομική προσφυγή κατά των εταιρειών που επιδεικνύουν μονοπωλιακή συμπεριφορά και αυτοί οι πολίτες έχουν αναλάβει να διασφαλίσουν ότι ο νόμος αυτός θα τηρηθεί.

Δέκα παίκτες από την Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό και το Νιου Τζέρσεϊ κατέθεσαν προσωπική αγωγή για να σταματήσουν την απόπειρα εξαγοράς της Activision από τη Microsoft. Με την υπόθεση αυτή επιδιώκεται η έκδοση επίσημης διαταγής που θα μπλοκάρει αυτή την αγορά.

Το Bloomberg Law ανέφερε σήμερα ότι μια ομάδα “video gamers” έχει κινηθεί νομικά εναντίον της Microsoft και της Activision, ισχυριζόμενοι ότι παραβιάζουν το άρθρο 7 του Clayton Act. Το τμήμα αυτό απαγορεύει τις εξαγορές που ενδέχεται να μειώσουν σημαντικά τον ανταγωνισμό. Η καταγγελία που περιήλθε στην κατοχή του Kotaku αναφέρει ότι αυτή η συγχώνευση θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει μονοπώλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δραστικά προβλήματα ανταγωνισμού για άλλες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών.

Συγχώνευση Microsoft-Activision: 10 Gamers κάνουν καταγγελία
Συγχώνευση Microsoft-Activision: 10 Gamers κάνουν καταγγελία

Η καταγγελία όχι μόνο υπογραμμίζει την έκταση και το εύρος αυτής της συγχώνευσης ActivisionMicrosoft ως πρόβλημα, αλλά επισημαίνει επίσης ότι είναι μόνο μία σε μια σειρά εξαγορών της Microsoft που ξεκινούν με την εξαγορά της Mojang το 2014 και την αγορά της Rare το 2002.

Η αγωγή περιγράφει τις κονσόλες, τους υπολογιστές, τα παιχνίδια ΑΑΑ και τις συνδρομητικές υπηρεσίες ως “σχετικές αγορές προϊόντων”, επισημαίνοντας το γεγονός ότι αν η συγχώνευση προχωρήσει, η Microsoft θα διαθέτει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο τεράστιων franchises. Τα Call of Duty , World of Warcraft, Minecraft, Doom, Microsoft Flight Simulator, Halo και The Elder Scrolls είναι μερικοί τίτλοι που αποτελούν παράδειγμα του τεράστιου ανταγωνισμού μεταξύ της Microsoft και της Activision. Με υπηρεσίες όπως το Battle.net , το Microsoft Store και το Game Pass οι δύο αυτές δυνάμεις μονομαχούν για την προσοχή των καταναλωτών – ωστόσο αν επρόκειτο να γίνει συγχώνευση αυτή η έντονη αντιπαλότητα θα σταματούσε απότομα.

Δείτε επίσης: Fortnite: Επιστρέφει στα iPhone παρά την μάχη της Epic κατά της Apple

Εάν η συγχώνευση αυτή πραγματοποιηθεί, η αγωγή υποστηρίζει ότι “η Microsoft θα αποκτήσει αδικαιολόγητη δύναμη για να καταπνίξει τον ανταγωνισμό”. Αυτό ισχύει τόσο όσον αφορά τις πωλήσεις που απευθύνονται στους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να προσλάβουν εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για βιντεοπαιχνίδια – και τα δύο αυτά θα μπορούσαν να παρεμποδιστούν σημαντικά από τις συγχωνευόμενες εταιρείες.

Ο Joseph Saveri στο Σαν Φρανσίσκο, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους ενάγοντες, δήλωσε ότι “πρέπει να διασφαλίσουμε την αγορά από μονοπωλιακές συγχωνεύσεις που θα προκαλέσουν ζημία στους καταναλωτές, καθώς η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών συνεχίζει να επεκτείνεται και να αναπτύσσεται”

Συγχώνευση Microsoft-Activision: 10 Gamers κάνουν καταγγελία
Συγχώνευση Microsoft-Activision: 10 Gamers κάνουν καταγγελία

Από την αρχική αποκάλυψή της, η διαφαινόμενη συγχώνευση Microsoft/Activision έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Ιδιαίτερη ανησυχία για τη Microsoft προκαλεί η αγωγή που ξεκίνησε πρόσφατα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Η FTC ισχυρίζεται ότι εάν η ένωση αυτή οριστικοποιηθεί, θα περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία παιχνιδιών λόγω των προηγούμενων ενεργειών της Microsoft που αφορούσαν την προώθηση αποκλειστικών παιχνιδιών Xbox και Windows PC. Η Microsoft υπερασπίστηκε σθεναρά την εξαγορά της Activision, υποστηρίζοντας ότι θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή για το Call of Duty, όπου περισσότεροι παίκτες και πλατφόρμες από ποτέ θα μπορούν να βιώσουν το παιχνίδι.

Δείτε επίσης: Epic Games: Πρόστιμο 520 εκ. δολαρίων για παράπονα στην FTC

Η Microsoft δεσμεύτηκε να διατηρήσει την υπόσχεσή της να παραδώσει το Call of Duty σε άλλες πλατφόρμες για τουλάχιστον 10 χρόνια, απαντώντας στις επικρίσεις σχετικά με την επικείμενη συγχώνευσή της με την Activision. Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, κατηγόρησε τη Sony ότι προσπαθεί να προστατεύσει την κυριαρχία της στην αγορά κονσολών και ότι προσπαθεί να επεκταθεί μειώνοντας το Xbox.

Πηγή: kotaku.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS