ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Windows Server Update για επιδιόρθωση των VM

Microsoft: Windows Server Update για επιδιόρθωση των VM

Η Microsoft κυκλοφόρησε νέα ενημέρωση στο Windows Server για να επιδιορθώσει το πρόβλημα δημιουργίας VM σε Hyper-V μετά το Patch Tuesday.

Η Microsoft ανέλαβε άμεση δράση αυτή την εβδομάδα, κυκλοφορώντας επείγουσες ενημερώσεις του Windows Server για την καταπολέμηση ενός γνωστού προβλήματος που εμπόδιζε τη δημιουργία εικονικών μηχανών(VM) σε κεντρικούς υπολογιστές (host) Hyper-V μετά την εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης της Patch Tuesday.

Αυτό το πρόβλημα ισχύει μόνο για VM που διαχειρίζονται μέσω του System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) και με Software Defined Networking (SDN).

Οι διαχειριστές των Windows ενδέχεται να αντιμετωπίσουν διαταραχές, όπως προβλήματα κατά τη ζωντανή μετάβαση, αποτυχίες του SLB Load Balancer ή του SDN RAS Gateway. Επιπλέον, η δημιουργία νέων VM και η σύνδεση Virtual Network Interface Card (VNIC) μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Microsoft: Windows Server Update για επιδιόρθωση των VM
Microsoft: Windows Server Update για επιδιόρθωση των VM

Δείτε επίσης: Microsoft: Δε θα υπάρξουν άλλες προαιρετικές ενημερώσεις φέτος

Εάν εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις Patch Tuesday του Δεκεμβρίου 2022 (KB5021237 και KB5021249), θα επηρεαστούν μόνο οι Windows Server 2019 και Windows Server 2022.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, όλοι οι διαχειριστές πρέπει να εγκαταστήσουν τις νέες σωρευτικές ενημερώσεις OOB που κυκλοφόρησαν σήμερα σε κάθε κεντρικό υπολογιστή Hyper-V στο περιβάλλον τους. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι το πρόβλημα του Windows Server θα επιλυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η Microsoft δήλωσε την Τρίτη ότι για την επίλυση αυτού του προβλήματος δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση μιας ενημέρωσης ή η τροποποίηση άλλων servers και συσκευών client στο χώρο σας.

Αυτές οι αλλαγές δεν είναι προσβάσιμες μέσω του Windows Updates και συνεπώς θα χρειαστεί χειροκίνητη εγκατάσταση. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αυτόνομο πακέτο, θα πρέπει να εντοπίσετε τον αριθμό KB στο Microsoft Update Catalog, να το κατεβάσετε και, στη συνέχεια, να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα.

Μπορείτε να ενσωματώσετε χειροκίνητα τις ενημερώσεις στο Windows Server Update Services (WSUS) και στο Microsoft Endpoint Configuration Manager. Για να γίνει αυτή η διαδικασία ακόμη πιο εύκολη, η Microsoft έχει συμπεριλάβει συγκεκριμένες οδηγίες για την εισαγωγή αυτών των ενημερώσεων στο Microsoft Update Catalog.

Σήμερα, η Microsoft κυκλοφόρησε τις ακόλουθες σωρευτικές ενημερώσεις έκτακτης ανάγκης για τον Windows Server:

  • Windows Server 2022 – KB5022553
  • Windows Server 2019 – KB5022554
Microsoft: Windows Server Update για επιδιόρθωση των VM
Microsoft: Windows Server Update για επιδιόρθωση των VM

Η Microsoft δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστούν προηγούμενες ενημερώσεις πριν από την εγκατάσταση αυτών των σωρευτικών ενημερώσεων.

“Εφόσον έχετε εγκαταστήσει προηγουμένως τις ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν στις 13 Δεκεμβρίου 2022, δεν χρειάζεται να τις απεγκαταστήσετε πριν από την εγκατάσταση τυχόν μεταγενέστερων ενημερώσεων – συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω.”

Επιπλέον, στους επαγγελματίες που δεν μπορούν να εγκαταστήσουν τις σημερινές ενημερώσεις σε επηρεαζόμενες εγκαταστάσεις SCVMM που βασίζονται σε SDN υπάρχει και μια προσωρινή λύση.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ευπάθεια macOS επέτρεπε παράκαμψη του Gatekeeper

Για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος του Microsoft Windows Server απαιτείται η εκτέλεση μιας σειράς εντολών από ένα elevated παράθυρο PowerShell σε όλους τους κεντρικούς υπολογιστές Hyper-V που διαχειρίζεται το SCVMM (κατευθείαν μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων KB5021237 και KB5021249). Scripts για μεγάλες εγκαταστάσεις στο SCVMM Management Server μπορείτε να βρείτε στο αντίστοιχο άρθρο υποστήριξης, μαζί με πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής αυτής της λύσης αντιμετώπισης γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η γρήγορη ανταπόκριση της Microsoft δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα ζητήματα ασφαλείας: κυκλοφόρησε μια επείγουσα διόρθωση μέσα σε λίγες ημέρες από την ανακάλυψή του προβλήματος, ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση στην λειτουργικότητα.

Πηγή: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS