ΑρχικήsecurityΧάκαραν το Twitter account του Nate Fick

Χάκαραν το Twitter account του Nate Fick

Ο καλύτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ (όπως αναφέρεται από το CNN) όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια, Nate Fick, ανακοίνωσε ότι χάκαραν τον προσωπικό του λογαριασμός στο Twitter.

Αναφέρθηκε σε αυτό ως έναν από τους “κινδύνους” της δουλειάς του.
Ανέφερε την παραβίαση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου.
Η ταυτότητα του χάκερ και το αν έκανε μη εξουσιοδοτημένες δημοσιεύσεις στον λογαριασμό του Fick είναι άγνωστο.
Την επόμενη μέρα του ζητήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε αμέσως

Δείτε επίσης: Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Twitter Fick χάκαραν διπλωμάτη ΗΠΑ
Twitter: Χάκαραν τον λογαριασμό του κορυφαίου cyber διπλωμάτη των ΗΠΑ

Η παραβίαση του λογαριασμού του δεν φαίνεται να είχε σημαντικές συνέπειες.
Ο Fick χρησιμοποιεί σπάνια τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και αντ’ αυτού επικεντρώνεται στην προώθηση της εργασίας του μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο State Department (αντίστοιχο υπουργείο εξωτερικών).
Τον Ιούνιο, ο πρόεδρος Joe Biden διόρισε τον Fick, (πρώην πεζοναύτη και πρώην CEO μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας), επικεφαλής του νέου Γραφείου Κυβερνοχώρου και Ψηφιακής Πολιτικής (Bureau of Cyberspace and Digital Policy).
Ο σχηματισμός του νέου γραφείου στοχεύει στην ενσωμάτωση των ψηφιακών δικαιωμάτων, στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, καθώς η Ρωσία και η Κίνα προσπαθούν να εδραιώσουν τον έλεγχό τους στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Royal Ransomware: Linux έκδοση στοχεύει VMware ESXi servers

Ο Fick διορίστηκε επίσημα ως ο πρώτος ανώτερος πρεσβευτής (ambassador-at-large) των ΗΠΑ για τον κυβερνοχώρο και την ψηφιακή πολιτική τον Σεπτέμβριο
Ο ρόλος του περιλαμβάνει την υποστήριξη των συμμάχων των ΗΠΑ στην ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν κυβερνοεπιθέσεις και την προώθηση της ασφαλούς 5G τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το State Department, ο Fick πρόκειται να ταξιδέψει στη Σεούλ αυτή την εβδομάδα για συζητήσεις σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.
Τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Σεούλ αντιμετωπίζουν έναν κοινό αντίπαλο στον κυβερνοχώρο, τη Βόρεια Κορέα, η οποία διαθέτει ισχυρές ικανότητες hacking παρά την εικόνα της ως τεχνολογικά υποβαθμισμένου κράτους.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS