ΑρχικήsecurityΗ Ιταλία αντιμετωπίζει μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Η Ιταλία υποφέρει από μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση, ενώ στοχοποιήθηκαν και άλλες χώρες, ανακοίνωσε την Κυριακή η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας της Ιταλίας (ACN).

Μια διεθνής επίθεση hacking, που στοχεύει τους VMware (VMW.N) ESXi servers, έχει διεισδύσει σε χιλιάδες συστήματα υπολογιστών παγκοσμίως, όπως αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας της Ιταλίας (ACN). Όλοι οι οργανισμοί θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των δικτύων τους από αυτή την κακόβουλη απειλή.

Δείτε επίσης: GoAnywhere MFT: Ευπάθεια αφήνει τους διακομιστές εκτεθειμένους

Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ACN, Roberto Baldoni, η επίθεση hacking ήταν κολοσσιαίας κλίμακας και είχε ως στόχο να εκμεταλλευτεί μια αδυναμία λογισμικού.

Ένας εκπρόσωπος της VMware είπε ότι η εταιρεία λογισμικού γνωρίζει την αναφορά και ότι εξέδωσε ενημερώσεις κώδικα τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ανακάλυψε την ευπάθεια που εκμεταλλεύονται οι χάκερ, προτρέποντας τους πελάτες να εφαρμόσουν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα εάν δεν το έχουν κάνει.

Δείτε επίσης: Οι hackers Lazarus έκλεβαν δεδομένα επί 2 μήνες

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA και το ACN, έχουν παραβιαστεί servers στη Γαλλία, τη Φινλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Πιθανόν να επηρεάστηκαν πολλοί ιταλικοί οργανισμοί και πολλοί άλλοι προειδοποιήθηκαν να αναλάβουν άμεσα δράση, διαφορετικά θα κλειδωθούν εκτός των δικτύων τους.

Οι πελάτες της Telecom Italia (TLIT.MI) υπέστησαν δύο ξεχωριστές διακοπές στο διαδίκτυο την Κυριακή, αν και δεν πιστεύεται ότι τα προβλήματα συνδέονται μεταξύ τους.

VMware ESXi ιταλία κυβερνοεπίθεση

Το προσωπικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο των ΗΠΑ αξιολογεί ενεργά τις επιπτώσεις των αναφερόμενων περιστατικών για να καθορίσει τις επιπτώσεις και τις συνέπειές τους.

Δείτε επίσης: Royal Ransomware: Linux έκδοση στοχεύει VMware ESXi servers

Ο αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ασφάλεια των υποδομών (CISA) συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για να αξιολογήσει διεξοδικά τις επιπτώσεις των πρόσφατων αναφερθέντων περιστατικών στον κυβερνοχώρο, προσφέροντας βοήθεια όπου χρειάζεται.

Πηγή πληροφοριών: reuters.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS